Home » D:News » Britanicii vor înlocuirea imigranţilor din fabrici cu roboţi

Britanicii vor înlocuirea imigranţilor din fabrici cu roboţi

Britanicii vor înlocuirea imigranţilor din fabrici cu roboţi
Publicat: 05.03.2020
Experţii au prevăzut o criză a forţei de muncă după Brexit, dar britanicii se pronunţă pentru înlocuirea imigranţilor din fabrici cu roboţi, arată Mail Online.

68 la sută dintre britanici au declarat că roboţii vor fi foarte importanţi pentru economia ţării lor.

Procentul creşte la 74% atunci când întrebarea priveşte modul în care roboţii vor devenii din ce în ce mai importanţi la locul de muncă al britanicilor.

Cifrele sunt reflectate de Trend Index 2020, publicat de germanii de la Automatica, târgul dedicat automatizării şi roboticii la Munchen, potrivit Mediafax.

Roboţii sunt o prezenţă obişnuită în uzinele auto sau în alte unităţi de producţie. Dar statutul lor este de aparatură staţionară.

În construcţii, unde sunt folosiţi cei mai mulţi dintre imigranţi, roboţii care i-ar înlocui, ar fi obligaţi să se mişte.

Savanţii britanici au lucrat din greu pentru a obţine dispozitive automate care să compenseze lipsa unor muncitori necalificaţi.

Universitatea din Plymouth a construit un aparat în valoare de 700.000 de lire sterline, pentru a culege zmeură. Deocamdată, procesul ia mai mult de 1 minut pentru a culege un singur fruct. Aceeaşi universitate a elaborat şi o maşinărie pentru recoltarea de conopidă.

Un specialist în robotică de la Plymouth, Martin Stolen, a afirmat că „mulţi producători sunt foarte îngrijoraţi în legătură cu modul în care vor mai găsi forţă de muncă la costuri rezonabile. Şi pe bună dreptate. O bună parte din costurile afacerilor lor sunt reprezentate de cheltuielile pentru lucrători manuali, până la 50% din investiţie,astfel că este foarte important să încercăm să găsim o soluţie pentru această problemă, mai ales în contextul Brexit”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase