Home » D:News » UPDATE Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în România a ajuns la nouă

UPDATE Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în România a ajuns la nouă

UPDATE Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în România a ajuns la nouă
Publicat: 06.03.2020
A fost confirmat un nou caz de coronavirus, vineri, în cazul unui bărbat de 40 de ani, din Hunedoara, care a călătorit la Bergamo, Italia. Acesta este al nouălea caz în România, bărbatul fiind deja internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, vineri, că a fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), la un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Bărbatul se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia, din zona Bergamo, potrivit Mediafax. 

Acestuia i-au fost recoltate probe în cursul zilei de joi, după ce bărbatul a avut febră. 

În prezent bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara şi a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

Tot astăzi a mai fost confirmat un alt caz de coronavirus, la un bărbat de 51 de ani. Acesta a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, confirmat cu virusul Covid-19, fiind contact direct al acestuia.

„Bărbatul nu prezintă simptome specifice, se afla în izolare la domiciliu din 29 februarie şi va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova”, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Trei din cele nouă cazuri de coronavirus din România au fost declarate vindecate şi externate. La nivel naţional se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase