Home » D:News » Rata de mortalitate de coronavirus, în funcţie de ţară. SUA este în fruntea clasamentului

Rata de mortalitate de coronavirus, în funcţie de ţară. SUA este în fruntea clasamentului

Rata de mortalitate de coronavirus, în funcţie de ţară. SUA este în fruntea clasamentului
Publicat: 06.03.2020
Rata de mortalitate a coronavirusului COVID-19 diferă de la ţară la ţară, însă media decesului din cauza infectării cu acest virus şi a complicaţiilor pe care le produce, în special la nivel pulmonar, este de 3,4%, la nivel mondial.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, la finalul lunii decembrie, în piaţa de peşte din Wuhan (China), şi până la publicarae acestei ştiri, în întreaga lume au murit  3.389 de persoane. Un număr de 98.764 de indivizi au fost infectaţi cu virusul COVID-19, iar 55.682 au fost declaraţi recuperaţi.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mortalitatea din cauza coronavirusului este, la nivel mondial, de 3,4%, însă rata diferă de la ţară la ţară.

Ziua de 12 februarie 2020 a fost „cea mai neagră” în privinţa mortalităţii ca urmare a infectării cu COVID-19, fiind înregistrate cele mai multe decese, respectiv 146, potrivit datelor World Meters. Joi, 5 martie 2020, au fost raportate 102 decese în întreaga lume.

Ţările cu cea mai mare rată de mortalitate de pe fiecare continent

Rata de mortalitate nu este aceeaşi peste tot. Spre exemplu, în China continentală, de unde a izbucnit epidemia, şi unde până în prezent s-au îmbolnăvit 80.559 de persoane, medie ratei de deces este de 3,7 (3.042 de decese până la publicarea acestei ştiri). 

Rata decesului de coronavirus în Asia:

  • Filipine – 20% mortalitate din cauza coronavirusului COVID-19 (cu precizarea că au fost înregistrate numai 5 îmbolnăviri şi un singur deces)
  • Irak – 8,3% (3 decese din 36 de îmbolnăviri)
  • China – 3,7%
  • Iran – 3 % (108 decese din 3.513 de îmbolnăviri)
  • Coreea de Sud- 0,6% (42 decese din 6.593 de îmbolnăviri)
  • Japonia- 1,6% (6 decese din 364 de îmbolnăviri)

Rata decesului de coronavirus în Australia: 3,3% (2 decese din 60 de îmbolnăviri)

Rata decesului de coronavirus în Europa: 

  • Italia – 3,8 % (148 decese din 3.858 de îmbolnăviri)
  • Franţa – 1,6% (7 decese din 423 de îmbolnăviri)
  • Spania – 1% (3 decese din 282 de îmbolnăviri)

Precizăm că am făcut calculele pe baza datelor înregistrate în World Meters vineri, 6 martie 2020, la ora 12:00.

SUA, ţara cu cele mai multe decese de coronavirus

Cu un număr de 14 decese din 233 de îmbolnăviri, Statele Unite înregistrează vineri, 6 martie 2020, cea mai mare rată de deces (6%) dintre toate cele peste 90 de ţări din întreaga lume în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus COVID-19. Cele mai afectate state sunt Washington, unde sunt 70 de cazuri de infectare, şi California, cu 49 de cazuri.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care vicepreşedintele Mike Pence a declarat joi seara că administraţia Trump nu va putea să-şi îndeplinească obiectivul de a furniza un milion de kituri de testare în această săptămână.

Totodată, preşedintele Donald Trump a contrazis OMS care a anunţat că rata deceselor înregistrate din cauza noului coronavirus este de 3,4%. Acesta a afirmat, vineri, că ar fi de numai 1%.

„Se vor face bine foarte rapid. Nici măcar nu merg la un doctor. Personal, cred că rata este sub 1%”, a spus Donald Trump, potrivit CNN.

Preşedintele american a susţinut că există aproape 100.000 de cazuri de coronavirus la nivel mondial şi 3.280 de decese înregistrate, în timp ce în Statele Unite ar fi numai 129 de cazuri şi doar 11 decese înregistrate.

În California, al doilea stat american cu cele mai multe cazuri de coronavirus, Sara Cody, şefa departamentului de Sănătate publică din Santa Clara, a fost surprinsă băgând un deget în gură, la scurt timp după a vorbit despre igienă şi comportamentul pe care oamenii trebuie să îl aibă pentru a evita răspândirea coronavirusului. „Virusul se răspândeşte când îţi atingi gura, nasul sau ochii”, a afirmat aceasta cu puţin timp înainte să fie filmată când şi-a băgat un deget în gură.

Pentru a diminua efectul răspândirii coronavirusului în SUA, companiile Facebook şi Google le-au cerut salariaţilor din San Francisco să lucreze de acasă. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase