Home » D:News » Ambasada Israelului: ”Pacientul 17” de coronavirus, fostul ofiţer MAI, a fost cazat în teritoriile palestiniene

Ambasada Israelului: ”Pacientul 17” de coronavirus, fostul ofiţer MAI, a fost cazat în teritoriile palestiniene

Ambasada Israelului: ”Pacientul 17” de coronavirus, fostul ofiţer MAI, a fost cazat în teritoriile palestiniene
Publicat: 12.03.2020
Ambasada Israelului la Bucureşti a transmis că „Pacientul 17” confirmat cu noul coronavirus, care s-a întors în ţară la bordul unei aeronave care a decolat de la Tel-Aviv, a fost cazat într-un hotel din teritoriile palestiniene.

„Cu privire la situaţia “pacientului 17” confirmat cu coronavirus şi despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deţinute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al – LY572. «Pacientul 17» a fost cazat la Hotelul Diamond Princess în oraşul Betleem (teritoriile palestiniene). Nu avem informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a lui in Israel”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Israelului, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor statului israelian în ţara noastră, Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru a obţine informaţii exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalţi pasageri sosiţi din Israel care au fost depistaţi cu coronavirus.

„Menţionăm faptul că iniţiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun”, transmit reprezentanţii Ambasadei Israelului.

„Pacientul 17”, este fostul ofiţer MAI în vârstă de 60 de ani, care a fost în Israel şi s-a întors în ţară în 26 februarie.

Bărbatul din Bucureşti, confirmat luni cu noul coronavirus, a fost internat în data de 5 martie, cu simptome complet diferite faţă de cele obişnuite în cazul pacienţilor infectaţi cu virusul 2019-nCoV, informa Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul de 60 de ani, pensionar al MAI din 2015, a fost internat pentru a doua oară în data de 5 martie în Spitalul „Dimitrie Gerota” cu simptome diferite faţă de cele prezente în cazul infecţiei cu Covid 19. El a declarat iniţial pe proprie răspundere că nu a călătorit în afara ţării, însă ulterior le-a spus medicilor că s-a întors din Israel pe 26 februarie. 

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19.

Cel puţin nouă persoane, între care fiul (ofiţer SRI), nora, nepoata şi un medic de la Spitalul Gerota sunt contacţi direcţi ai fostului ofiţer MAI, toţi având confirmare de coronavirus.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase