Home » D:News » Cimitire extinse şi gropi comune în Iran în plină criză de coronavirus. Imagini din satelit

Cimitire extinse şi gropi comune în Iran în plină criză de coronavirus. Imagini din satelit

Publicat: 14.03.2020
Mai multe imagini din satelit au arătat extinderea cimitirelor şi apariţia gropilor comune în Iran. Acest lucru sugerează că situaţia este chiar mai gravă decât susţin autorităţile.

Pozele, publicate iniţial în The New York Times, arată extinderea unei noi părţi a unui cimitir din oraşul iranian Qom.

Ministerul Sănătăţii a fost acuzat în acest context că minte în legătură cu escaladarea situaţiei.

Credit foto: ©2020 Maxar Technologies

Adjunctul ministrului Sănătăţii, Iraj Harirchi, a ţinut în acest context o conferinţă de presă pentru a nega acuzaţiile.

Credit foto: ©2020 Maxar Technologies

Joi, Iranul a cerut Fondului Monetar Internaţional (FMI) o finanţare de urgenţă în valoare de 5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, care a lovit puternic republica islamistă, scria Reuters.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, „a declarat că ţările afectate de Covid-19 vor primi sprijin prin intermediul Instrumentului de finanţare rapidă (RFI)”, a scris pe contul său de Twitter ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif.

„Banca noastră centrală a solicitat acces imediat la această facilitate”, a mai adăugat Zarif.

Şeful băncii centrale iraniei Abdolnaser Hemmati a scris la rândul său pe pagina sa de Instagram că, „printr-o scrisoare adresată şefului FMI, a solicitat cinci miliarde de dolari din fondul de urgenţă RFI ca ajutor în lupta cu coronavirusul”.

Potrivit ultimului bilanţ, peste 11.300 de iranieni au fost infectaţi cu coronavirus, iar peste 500 au murit, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase