Home » D:News » România, groapă de gunoi pentru alte state. 500 de tone de deşeuri din Anglia au fost aduse în ţară

România, groapă de gunoi pentru alte state. 500 de tone de deşeuri din Anglia au fost aduse în ţară

Publicat: 15.03.2020
România, groapă de gunoi pentru alte state. 500 de tone de deşeuri din Anglia au fost aduse în ţară
Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunţat că 500 de tone de deşeuri din Anglia au intrat în România, prin portul Constanţa.

România a ajuns groapă de gunoi pentru alte ţări: 25 de containere cu 500 de tone de deşeuri au fost descoperite în portul Constanţa. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că deşeurile vin din Anglia şi urmau să ajungă în Afumaţi. În acte, acestea erau prezentate drept haine second hand. În realitate, însă, erau echipamente electrice stricate şi alte deşeuri voluminoase.

„Am anunţat la preluarea mandatului că #România nu va deveni groapa de gunoi a Europei şi astăzi am mers personal într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa, iar unul din obiectivele principale a fost Portul Constanţa, un punct nevralgic pe axa importurilor de deşeuri. (…) Dacă nu ar fi fost prinse, cele 25 de containere ar fi introdus pe teritoriul României 500 de tone de deşeuri. Toate acestea au fost deja trimise înapoi în ţara de unde au venit”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului, potrivit Mediafax.

Alexe spune că acţiunile de control ar trebui intensificate, dar pentru acest lucru este nevoie de mult personal, dar şi de dotarea comisarilor şi agenţilor de teren cu echipamente perfromante.

În ultimele săptămâni, Bucureştiul s-a confruntat cu un nivel de poluare cu 700-800% peste limitele normale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase