Home » D:News » Imaginile surprinse în Wuhan arată că oraşul este încă o fantomă – VIDEO

Imaginile surprinse în Wuhan arată că oraşul este încă o fantomă – VIDEO

Imaginile surprinse în Wuhan arată că oraşul este încă o fantomă – VIDEO
Publicat: 22.03.2020
Timpul pare că a stat în loc în Wuhan. Oraş cu 11 milioane de locuitori, acesta are mai mulţi cetăţeni decât unele ţări europene. Cu toţii au fost izolaţi în locuinţe în ultimele două luni.

Coronavirusul a apărut în jurul lunii noiembrie în Wuhan, oraş în care a provocat zeci de mii de îmbolnăviri. În China, COVID-19 a dus la moartea a peste 3.000 de oameni, răspândindu-se apoi în toată lumea.

Oraşul Wuhan a fost izolat complet de autorităţile chineze în urmă cu două luni. În total, în toară regiunea Hebei, circa 70 de milioane de oameni au fost obligaţi să rămână în propriile locuinţe.

Imaginile surprinse în Wuhan arată că oraşul este încă o fantomă. Unele străzi sunt blocate cu baricade, iar şoselele sunt în continure aproape goale. Poliţiştii patrulează bulevardele.

În această săptămână, la Wuhan a revenit o echipă de medici care a tratat pacienţi bolnavi de coronavirus. Ei au fost întâmpinaţi cu salutul de onoare de către militari şi cu flori de către cetăţenii care au ieşit din case.

Aprovizionarea cu alimente se face în continuare cu mare atenţie, iar cei care livrează marfa o lasă în anumite zone, de unde este ridicată apoi de localnici.

În cartierele în care epidemiologii spun că riscul a scăzut oamenilor le este permis să se plimbe pe străzi, potrivit Mediafax.

Vineri noaptea, oraşul a prins viaţă. Acum, când numărul cazurilor noi de coronavirus este 0, oraşul încearcă să revină la normal. În ultimele două zile, singurii diagnosticaţi cu noul coronavirus au fost pacienţi sosiţi din alte ţări, care se aflau în izolare.

South China Morning Post notează ca la Wuhan oamenii au celebrat cu artificii, în noaptea de vineri spre sâmbătă, victoria împotriva virusului.

Nu toate cartierele oraşului au fost declarate sigure, însă oamenii sunt din ce în ce mai optimişti.

Şi în alte oraşe din provincia Hebei restricţiile au început să fie ridicate.

Nu toţi locuitorii sunt încă dornici să iasă din case. Unii spun că deocamdată pericolul nu a trecut. Este cazul lui Wen Ji, care a vorbit pentru South China Morning Post: „Eu nu cred încă în datele furnizate de autorităţi şi prefer să rămân în izolare o perioadă”.

Studenţii întorşi din străinătate au adus cu ei şi noi cazuri de coronavirus

China a raportat vineri o nouă creştere a cazurilor de coronavirus după ce studenţii chinezi care studiau în Statele Unite şi Europa au fost nevoiţi să se întoarcă acasă, stârnind temerile unui al doilea val de infecţii, tocmai când ţara începea să se recupereze după focarul iniţial, potrivit Mediafax.

Toate cele 41 de noi cazuri confirmate din China s-au înregistrat în rândul celor veniţi din străinătate, a anunţat sâmbătă Comisia Naţională de Sănătate, aducând numărul total de astfel de cazuri la 269.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală a ajuns la 81,008 la sfârşitul zilei de vineri, a anunţat autoritatea medicală chineză.

Numărul deceselor a atins 3.255, în creştere cu şapte, o rată mult mai lentă decât la apogeul crizei.

Beijing şi Shanghai au fost principalele puncte de intrare pentru cei care s-au întors în ţară, dintre care mulţi sunt studenţi care studiau în străinătate, potrivit rapoartelor oficiale. Ei s-au întors după ce mai multe campusuri universitare din Statele Unite şi Europa s-au închis pentru a reduce ratele de infecţie în creştere rapidă acolo.

De asemenea, cu un zbor de siguranţă au fost expatriaţi alţii studenţi chinezi, deoarece întreprinderile încep să se redeschidă din China.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase