Home » D:News » Mesajul directorului OMS pentru tineri legat de COVID-19: ”Nu vă consideraţi invincibili”

Mesajul directorului OMS pentru tineri legat de COVID-19: ”Nu vă consideraţi invincibili”

Publicat: 21.03.2020
Mesajul directorului OMS pentru tineri legat de COVID-19: ”Nu vă consideraţi invincibili”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îi avertizează pe tineri să nu se considere invincibili, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la peste 270.000. Alţi peste 11.000 au murit din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva.

Ghebreyesus a mai spus că prea mulţi tineri au impresia că boala îi afectează doar pe vârstnici, ceea ce nu este adevărat.

„Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai declarat medicul etiopian.

Antonio Guterres: Vieţile a milioane de oameni ar putea fi în pericol în lipsa solidarităţii

Vieţile a milioane de oameni sunt în pericol dacă ţările nu dau dovadă de solidaritate în contextul pandemiei de coronavirus, a avertizat joi seară Antonio Guterres, secretarul general ONU.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a îndemnat ţările să dea dovadă de solidaritate în contextul pandemiei de coronavirus, avertizând că sunt în pericol vieţile a milioane de oameni.

„Dacă lăsăm virusul să se răspândească precum un incendiu – mai ales în regiunile cele mai vulnerabile ale lumii -, ar putea muri milioane de oameni”, a avertizat Antonio Guterres, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

„Solidaritatea mondială nu este doar un imperativ moral, este în interesul tuturor”, a subliniat secretarul general ONU.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase