Home » D:News » Iohannis anunţă că măsurile din Ordonanţa Militară pentru combaterea coronavirusului devin obligatorii şi pe timpul zilei, după principiul ”stăm în casă”

Iohannis anunţă că măsurile din Ordonanţa Militară pentru combaterea coronavirusului devin obligatorii şi pe timpul zilei, după principiul ”stăm în casă”

Iohannis anunţă că măsurile din Ordonanţa Militară pentru combaterea coronavirusului devin obligatorii şi pe timpul zilei, după principiul ”stăm în casă”
Publicat: 24.03.2020
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marţi, că măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, făcând referire la restricţiile vizând circulaţia oamenilor. Şeful statului spune că cetăţenii pot ieşi pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu.

Preşedintele a spus că măsura carantinei generale va intra în vigoare de miercuri dimineaţa.

„Vor fi noi restricţii de circulaţie pentru români, ce a fost până acum recomandare devine obligaţie după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieşi la serviciu, la cumpărăturile absolut necesare însă aceste restricţii devin obligaţii”, a spus Iohannis.

Vezi aici ce ai voie să faci şi ce nu pentru a preveni răspândirea COVID-19 în România. Ordonanţa militară, pe înţelesul tuturor!

Şeful statului spune că se pregăteşte supravegherea electronică, pentru persoanele aflate în izolare.

„Am convenit să folosim şi armata pentru a gestiona situaţia gravă din teren, Armata pune la dispoziţie personal care va suplimenta Poliţia şi Jandarmeria”, a spus Iohannis.

Referitor la vârstnici, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea în casă tot timpul.

„Aceste restricţii vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanţă militară care se va finaliza până la sfâşitul zilei. Restricţiile vor intra în vigoare începând de mâine (miercuri – n.red.)”, a mai spus Iohannis.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase