Home » D:News » Impossible Foods vrea să creeze noi produse cu gust de carne

Impossible Foods vrea să creeze noi produse cu gust de carne

Impossible Foods vrea să creeze noi produse cu gust de carne
Publicat: 30.03.2020
Anunţul a fost făcut de către CEO-ul companiei.

Impossible Foods, compania recunsocută pe plan global pentru alternativele pe bază de plante la carnea pe care o consumăm în mod obişnuit, a reuşit de-a lungul timpului să ofere publicului alternative la unele dintre cele mai comune tipuri de carne, vorbim aici de pui, porc sau vită. Dar conform CEO-ului companiei, viitoarele produse ar putea să fie alternative la tipuri mai puţin consumate de carne sau tipuri cu totul noi, notează Futurism.

Patrick Brown, CEO-ul Impossible Foods, este de părere că dezvoltarea tehnicilor de producere a alternativelor la carne deschide posibilitatea către noi produse. El este de părere că tipurile de carne cele mai consumate au fost dictate de o serie de condiţii care au favorizat popularizarea acestora. Vorbim aici de animalele pe care oamenii au reuşit să le domesticească de la începutul timpului, dar şi de condiţiile economice care au făcut ca creşterea în masă a unora dintre acestea să fie mult mai favorabilă.

„Putem crea produse care ar fi în mod inconfundabil de carne, în termeni de aromă şi textură, dar diferite de orice am avut înainte în această categorie”, a explicat Patrick Brown, într-un interviu pentru The Verge. „Pentru că la urma urmei, alegerile de carne care sunt disponibile în lumea de azi, sunt practic un artefact istoric al speciilor pe care oamenii au fost capabili să le domesticească în urmă cu 10.000 de ani. Pentru că, la urma urmei, alegerile de carne care sunt disponibile în lumea de azi sunt practic un artefact istoric al speciilor pe care oamenii au fost capabili să le domesticească în urmă cu 10.000 de ani”, a mai adăugat acesta. Acesta explică şi că aceste specii pe care le consumăm au fost alese datorită faptului că am reuşit să le domesticim şi nu datorită faptului că am ştiut că ar fi cele mai gustoase.

Trebuie precizat că aceste opţiuni alternative pe bază de plante ale unor tipuri de carne „exotice” reprezintă o posibilitate viitoare şi nu nişte produse care ar urma să ajungă în magazine.

Citeşte şi:

Primele produse fast food din carne artificială au fost vândute în doar 5 ore

Următorul produs din carne artificială: bacon-ul

Impossible Foods, compania care a creat burgerul fără carne, experimentează alternative pentru carnea de peşte

Un start up susţine că poate ”obţine” carne doar din aer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase