Home » D:News » Epidemiolog chinez: ”Coronavirusul ar putea bântui Europa pentru următorii doi ani”

Epidemiolog chinez: ”Coronavirusul ar putea bântui Europa pentru următorii doi ani”

Epidemiolog chinez: ”Coronavirusul ar putea bântui Europa pentru următorii doi ani”
Publicat: 27.03.2020
Expertul chinez Zhang Wenhong, şeful echipei de epidemiologi din Shanghai, a afirmat recent că noul coronavirus ar putea fi activ în Europa în următorii doi ani, în cadrul unei videoconferinţe cu expaţii chinezi aflaţi în Germania, notează South China Morning Post.

Expertul chinez Zhang Wenhong, şeful echipei de epidemiologi din Shanghai, spune că noul coronavirus ar putea fi activ în Europa în următorii doi ani, în cadrul unei videoconferinţe cu expaţii chinezi aflaţi în Germania, notează South China Morning Post.

Expertul chinez Zhang Wenhong, şeful echipei de epidemiologi din Shanghai, a devenit o adevărată celebritate pe reţelele de socializare din China după apariţia epidemiei de coronavirus.

„Ar fi perfect normal dacă virusul ar face pauză şi s-ar întoarce în funcţie de anotimp”, a spus el în cadrul videoconferinţei organizată de Consulatul Chinez din Dusselford. „Va spune de acum: uitaţi ideea că pandemia se va opri foarte curând”, a mai spus el.

Zhang este si director al departamentului de boli infecţioase la Spitalul Universitar Huashan din Shanghai şi a preconizat că epidemia ar putea atinge un maxim în China între Aprilie şi Iunie. Se întâmpla la începutul acesteia, potrivit Mediafax.

Până la 10% din pacienţii vindecaţi în Wuhan au fost testaţi din nou pozitiv după externare

Un studiu efectuat de epidemiologii chinezi, citat de South China Morning Post, notează că până la 10% dintre pacienţii vindecaţi de COVID-19 au fost ulterior testaţi pozitiv. Pe de altă parte, cadrele medicale din Wuhan spun că nu există evidenţe în acest sens.

Între 3% şi 10% dintre pacienţii vindecaţi de coronavirus în Wuhan au fost testaţi pozitiv şi după externare, notează un grup de cercetători chinezi, potrivit South China Morning Post. Epidemiologii încearcă să afle dacă pacienţii vindecaţi mai pot infecta ale persoane ori dacă anticorpii dezvoltaţi le oferă imunitate la virus.

Sursa citată mai notează că medicii de la spitalul Tongji, unde a fost internat primul pacient cu coronavirus, au declarat pentru televiziunea de stat chineză, CCTV, că nu există evidenţe conform cărora cei vindecaţi mai pot transmite virusul chiar dacă ei apar din nou pozitivi la testări.

Wang Wei, directorul spitalului Tongji, a declarat că niciunul dintre pacienţii externaţi nu a transmis boala unor membri ai familiei. Totuşi, el a declarat că toţi cei externaţi trebuie să rămână 14 zile în autoizolare.

China a externat circa 90% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus şi doar 4.300 se mai află în internare.

În total, 81.000 cazuri de COVID-19 şi 3.200 de morţi a înregistrat China.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase