Home » D:News » Experţi: Oboseala pe care o resimţi în izolarea de coronavirus este normală dacă nu faci nimic

Experţi: Oboseala pe care o resimţi în izolarea de coronavirus este normală dacă nu faci nimic

Experţi: Oboseala pe care o resimţi în izolarea de coronavirus este normală dacă nu faci nimic
Publicat: 05.04.2020
Mulţi oameni s-au plâns în ultima perioadă că, deşi se află izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului şi nu au această infecţie, se simt mult mai obosiţi decât atunci când mergeau la locurile lor de muncă.

Psihoterapeutul american Lucy Beresford afirmă că această senzaţie este perfect normală pentru că „oamenii sunt programaţi pentru creştere şi stimulare”.

„Dacă nu avem o structură, un interes şi chiar iubire de sine în timpul zilei, timpul se dilată dureros şi începem să ne simţim înfrânţi, letargici sau chiar deprimaţi. Cu cât facem mai puţine, cu atât de doborâţi devenim”, a afirmat aceasta pentru Huffington Post. 

Roger Henderson, medic britanic de la centrul Liva Healthcare, afirmă la rândul lui că stilul de viaţă sedentar ne face să ne simţim şi mai obosiţi. Astfel că exerciţiile fizice sunt extrem de importante în timpul perioadei de izolare nu numai pentru organism, cât şi pentru psihic. 

„Poate suna contraintuitiv, dar cu cât ne mişcăm mai puţin, cu atât ne simţim mai obosiţi. Inactivitatea prelungită, chiar şi pentru oamenii atletici, ne poate face obosiţi şi lipsiţi de motivaţie, ne modifică forma musculaturii şi mărimea ei, precum şi toleranţa noastră la mişcare”, a afirmat acesta, potrivit Mediafax.

În continuare, Henderson aminteşte de expresia „foloseşte-i sau îi vei pierde”. „Mişcarea ne alertează pozitiv balanţa biochimică şi hormonală. Ea ne arde o parte din hormonii producători de anxietate în această perioadă. În absenţa exerciţiilor fizice ne simţim mai stresaţi şi epuizaţi”, a punctat medicul britanic.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

Plasture cu un potenţial vaccin împotriva coronavirus, creat de cercetători din SUA

Când un pacient cu coronavirus nu mai este contagios. Concluzia cercetătorilor nemţi

Coronavirusul poate fi transmis de o persoană cu una-trei zile înainte de apariţia simptomelor

Anihilarea ”furtunii de citokine”, terapia-cheie pentru pacienţii cu forme severe ale infecţiei cu SARS-Cov-2

O nouă metodă de avertizare privind transmiterea coronavirusului, detectată de cercetători olandezi

Frunzele de tutun, folosite la un potenţial vaccin împotriva COVID-19

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase