Examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, iar programa nu va cuprinde semestrul doi

07 04. 2020, 14:45

„Probele scrise ale Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacaluareat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a anunţat Monica Anisie, potrivit Mediafax.

Ministrul a anunţat că au fost anulate simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasa a 2-a, a 4-a şi a 6-a, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare.

„Sesiunea specială a Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi, de asemenea, anulată”, a mai spus Monica Anisie.

Potrivit acesteia, situaţia şcolară pe semestrul al doilea va fi încheiată la toate disciplinile cu minimum două note, la care se adaugă teza acolo unde este cazul. „Subiectele petntru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat pâna în 11 martie 2020”, a declarat ministrul.

Cursurile în şcolile din România au fost suspendate în 11 martie.