Home » D:News » Poate fi posibil să înveţi în timpul somnului, dar nu aşa cum îţi imaginezi

Poate fi posibil să înveţi în timpul somnului, dar nu aşa cum îţi imaginezi

Poate fi posibil să înveţi în timpul somnului, dar nu aşa cum îţi imaginezi
Publicat: 14.01.2018
Poate unii cunosc un episod din desenele animate Dexter's Laboratory unde Dexter, după ce a dorit să înveţe în cel mai scurt timp toată materia la franceză pentru un test, a decis să-şi folosească aparatul de învăţare care, practic, era un manual audio pe care îl asculta la căşti în timpul somnului. Doar că discul s-a blocat la ''omelette du fromage", iar a doua zi, acesta era singurul lucru pe care Dexter îl putea spune.

Totuşi, având în vedere că sinapsele se formează în timpul somnului, există un punct valid în această idee.

Un studiu publicat recent în Nature Communications spune că putem învăţa în timpul somnului, dar nu după metoda personajului de desene animate, scrie Curiosity.

În cercetare, participanţii (20 la număr) au ascultat zgomot alb în timpul somnului. Amestecat cu acesta erau fragmente din melodii acustice, aproape prea scurte pentru a fi detectate. Apoi, când participanţii s-au trezit, au fost rugaţi să aleagă micile secvenţe din zgomotul alb. Participanţii s-au descurcat mai bine decât atunci când au ales la întâmplare.

Studiul mai arată şi că putem forma amintiri doar în faza REM a somnului. Aşadar, suntem încă departe de a ne pune căştile în timpul somnului şi a memora materia pentru examenul de mâine (din păcate).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ciudăţeniile unui geniu: Leonardo da Vinci şi programul său eficient de somn

O oră de somn după-amiaza poate întineri creierul cu până la cinci ani

Ce nu ar trebui să faceţi niciodată înainte de a merge la somn

De ce unii oameni vorbesc în somn?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase