Home » D:News » Şi unele grădiniţe au trecut în mediul online

Şi unele grădiniţe au trecut în mediul online

Descopera 04.09.2020
Şi unele grădiniţe au trecut în mediul online
Nu mai merg copiii la grădiniţă, vine grădiniţa la copii. Grădiniţele private fac cursuri pe deja faimoasa aplicaţie ZOOM. Copiii se bucură că îşi revăd colegii, iar părinţii se bucură că iau o pauză.

Peste grădiniţe s-a aşternut liniştea. Activitatea, însă, există. Cursurile s-au mutat pe internet.

„Am decis să deschidem grădiniţa online nu pentru a recupera pierderile în plan intelectual, de achiziţie, cognitiv, ci pentru a socializa! Cred că ceea ce lipseşte cel mai mult în această perioadă este socializarea!”, a spus Camelia Pîrţac, directorul unei grădiniţe private.

Să predea online e o provocare pentru educatori! Trebuie să fie extrem de inventivi! Ştii cât de repede se plictisesc copiii!„

„Alternăm activităţile statice cu cele de mişcare astfel că împreună ne folosim atât de fişele distractive, cât şi de pluşuri, creioane colorate sau alte lucruri pe care copiii le au la îndemână şi ne pot fi de folos în joaca noastră sau la nişte experimente tare drăguţe”, explică educatoarea Claudiua Surlariu.

Părinţii au şi ei un respiro. Dacă unii se relaxează în lipsa celor mici, alţii muncesc mai cu spor.

„Pentru mine ca părinte grădiniţa online reprezintă un sprijin real în această perioadă pentru că, lucrând de acasă, în timpul întâlnirilor am posibilitatea de a-mi continua proiectele”, spune Nicoleta Răduţă, care are un copil la grădiniţă, potrivit Mediafax.