Home » D:News » Spania a anunţat că a depăşit vârful epidemiei

Spania a anunţat că a depăşit vârful epidemiei

Spania a anunţat că a depăşit vârful epidemiei
Credit foto: Profimedia
Publicat: 09.04.2020
Spania anunţă că a depăşit vârful epidemiei. Premierul Pedro Sanchez spune că va urma o ieşire treptată din carantină.

Spania a anunţat o scăderea numărului de morţi din cauza coronavirusului, după două zile de creştere. 446 de oameni au murit joi, cu 237 mai puţini decât miercuri. Vineri, au fost raportate 396 de decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Astfel că trendul descendent se menţine.

Numărul total al deceselor a depăşit în Spania 15.800. A scăzut şi numărul de cazuri noi, în ultimele 24 de ore au fost confirmate aproximativ 3.800. 

În total, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Spania, au fost raportate peste157.000 de îmbolnăviri COVID-19, dintre care peste 55.000 s-au vindecat.

Spania a depăşit vârful epidemiei de coronavirus şi va începe treptat ridicarea restricţiilor impuse de măsurile de carnatină, a anunţat în faţa unui Parlament aproape gol, premierul Pedro Sanchez, potrivit Mediafax.

„Datele, logic, cu toată prudenţa, putem să spunem că sunt pozitive. Am depăşit vârful de contagiune al (epidemiei, n.r.) COVID-19. Ne aflăm aproape de începutul pantei descendente, ceea ce numim deescaladare”, a spus şeful Executivului de la Madrid.

Revenirea la normal se va face în etape. Până atunci, Pedro Sanchez a cerut legislativului prelungirea stării de urgenţă până pe 26 aprilie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase