Home » D:News » Dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienţi, dezvoltat la Universitatea Politehnica Timişoara – FOTO

Dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienţi, dezvoltat la Universitatea Politehnica Timişoara – FOTO

Publicat: 16.04.2020
Universitatea Politehnică Timişoara a realizat prototipul unui dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienţi, cu care ar putea fi dotate secţiile de terapie intensivă şi care ar fi util în lupta cu coronavirusul.

Colectivele de cercetare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara susţin că funcţionarea dispozitivului se bazează pe reducerea încărcăturii microbiologice prin expunerea la radiaţii ultraviolete de tip UVC a aerului expirat de pacienţii aflaţi în stare critică, infectaţi cu SARS-CoV-2, care sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Intră în GALERIA FOTO!

Dispozitivul este conectat la portul de exhaustare al ventilatorului, care actualmente comunică liber cu atmosfera.

Dispozitivul de sterilizare a aerului expirat de pacienţi a fost apreciat de medicii anestezişti ca fiind extrem de util.

Prototipul este în faza de testare în laborator, pe un ventilator de terapie intensivă, rezultatele preliminarii fiind promiţătoare. După încheierea testelor, Universitatea Politehnica Timişoara intenţionează patentarea dispozitivului.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase