Home » D:News » Testul care arată dacă o persoană a suferit de COVID-19

Testul care arată dacă o persoană a suferit de COVID-19

Publicat: 20.04.2020
O companie din SUA a dezvoltat un test care stabileşte dacă o persoană a suferit de COVID-19. Testul acesta foloseşte anticorpii din sânge pentru a determina dacă o persoană a suferit de COVID-19.

Abbott Laboratories, una dintre cele mai mari companii din domeniul medical din SUA, a anunţat că a dezvoltat un test care foloseşte anticorpii din sângele unei persoane pentru a stabili dacă aceasta a fost infectată sau nu cu COVID-19, chiar dacă aceasta a fost asimptomatică, notează Science Alert.

Specialiştii explică faptul că acest produs este un test serologic, ceea ce înseamnă că permite identificarea anticorpilor pe care organismul i-a dezvoltat pentru a lupta împotriva unei infecţii anume, în acest caz infecţia cu SARS-CoV-2. De asemenea, trebuie precizat că aceşti anticorpi pot apărea şi în absenţa simptomelor dacă o persoană a fost infectată.

Experţii în sănătate subliniază faptul că astfel de teste reprezintă un element important al luptei împotriva COVID-19, permiţând stabilirea situaţiei personalului medical aflat în carantină şi, în cele din urmă, pentru a stabili dacă este posibilă încetarea perioadei de izolare la domiciliu într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat.

Testele dezvoltate de către Abbott Laboratories „caută” anticorpii IgG, o serie de proteine pe care sistemul imunitar le eliberează în cadrul celui de al doilea răspuns imunitar, putând fi identificate în sângele uman pentru luni sau chiar ani.

Oficialii Abbott Laboratories au anunţat că lucrează la un test asemănător, dar care se va concentra pe un al tip de anticorpi, proteinele IgM, care este produs imediat după infecţie.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase