Home » D:News » Dr. June Almeida, prima cercetătoare care a identificat coronavirusul

Dr. June Almeida, prima cercetătoare care a identificat coronavirusul

Publicat: 20.04.2020
Dr. June Almeida, prima cercetătoare care a identificat coronavirusul
Dr. June Almeida a comparat particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de şoarece şi bronşita infecţioasă a puiilor.

Prima femeia care a descoperit coronavirusul a fost un virusolog din Marea Britanie. Dr. Almeida a identificat ceea ce a devenit cunoscut drept primul coronavirus uman. Descoperirea a fost publicată în British Medical Journal în 1965, deşi anterior lucrarea a fost respinsă, fiind considerată „eronată”. Dr. Almeida a văzut de fapt particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de şoarece şi bronşita infecţioasă a puiilor.

Covid-19 este o boală nouă, dar este cauzată de un coronavirus de tipul identificat pentru prima dată de Dr. Almeida în 1964, la laboratorul ei din Spitalul St Thomas din Londra, treansmite BBC.

Virusologul s-a născut la June Hart în 1930 şi a crescut într-o locuinţă de lângă Alexandra Park, în nord-estul oraşului Glasgow.

Potrivit scriitorului în domeniul medical George Winter, de la Institutul de Cancer din Ontario, dr. Almeida şi-a dezvoltat abilităţile deosebite cu un microscop electronic.

Ea a folosit o metodă care a analizat mai bine virusurile folosind anticorpii pentru a le agrega.

Domnul Winter a declarat pentru Drivetime, la BBC Radio Scoţia, că talentele ei erau recunoscute în Marea Britanie şi a fost recrutată în 1964 pentru a lucra la St Thomas’s Hospital Medical School din Londra, acelaşi spital care l-a tratat pe premierul Boris Johnson când suferea de Covid-19.

A început să colaboreze cu dr. David Tyrrell, care conducea cercetări la Salisbury, din Wiltshire.

Winter spune că dr. Tyrrell a studiat spălarea nazală cu ajutorul voluntarilor, iar echipa sa a descoperit există un potenţial ca  să crească destul de multe virusuri comune asociate cu răceala.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase