Home » D:News » Cum să combini alimentele tradiţionale de Paşte pentru a nu îţi pune în pericol sănătatea şi silueta

Cum să combini alimentele tradiţionale de Paşte pentru a nu îţi pune în pericol sănătatea şi silueta

Publicat: 19.04.2020
În această perioadă în care stăm mai mult în casă este deosebit de important să învăţăm să fim cumpătaţi, însă acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de mâncărurile tradiţionale, este de părere Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie.

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie ne sfătuieşte să evităm excesele alimentare şi să consumăm cu moderaţie alcool pentru a ne bucura din plin de masa de Paşte fără a apărea probleme de sănătate dar şi fără a acumula kilograme în plus. 

„Mesele de sărbătoare pun probleme tuturor românilor, mâncărurile tradiţionale româneşti fiind unele foarte dense caloric. Chiar dacă sunt un prilej de bucurie şi desfătare culinară, acestea ajung de cele mai multe ori să ne pună în pericol silueta şi, din păcate, uneori chiar şi sănătatea. În plus anul acesta face ca lucrurile să fie şi mai complicate în contextul emoţiilor negative şi stresului cauzate de pandemia de COVID-19, dar şi a sedentarismului cu mult accentuat de restricţiile de circulaţie”, a spus Cori Grămescu.

Cu toate acestea, dacă învăţăm să înlocuim anumite ingrediente şi să combinăm corect preparatele, ne putem bucura de bucatele tradiţionale de Paşte fără a ne pune sănătatea sau silueta în pericol, este de părere Cori Gămescu, coach de lifestyle şi nutriţie.

Cum să mănânci sănătos de Paşte?

Cori Grămescu oferă românilor un plan de mese pentru cei care doresc să savureze preparatele tradiţionale, dar îşi doresc în acelaşi timp să mănânce sănătos şi să evite excesele alimentare.

La micul dejun Cori ne recomandă să consumăm un ou fiert, o felie mică drob cu legume proaspete cum sunt ardeii, ridichiile  şi ceapa verde. În plus, Cori ne recomandă să facem un drob de pasăre care este la fel de gustos ca cel de miel, însă mult mai uşor de digerat.

Pentru că este greu de rezistat la dulciuri mai ales în perioada sărbătorilor, Cori Grămescu recomandă ca gustarea de dimineaţă să o reprezinte o felie de cozonac sau una de pască, însă nutriţionistul atrage atenţia să fim atenţi la cantităţi, ideal este ca în una din zile să alegem cozonac, iar în a doua pască, atât cât să ne satisfacem pofta, fără a exagera.

Pentru masa de prânz este indicat să optăm pentru friptură, iar Cori ne sfătuieşte să avem şi friptură de miel şi friptură de pasăre pentru a reduce astfel din impactul caloric al cărnii de miel care este o carne grasă. În ceea ce priveşte cantităţile, Cori ne recomandă să consumăm 100 g carne de miel pentru gust şi să completăm cu carne de pasăre, totul acompaniat de o salată generoasă care poate conţine ruccola, andive, ridiche, ardei gras, mărar, măcriş, ceapă verde şi zeamă de lămâie. Nutriţionistul spune că aceasta este o asociere care ajută digestia şi care va crea un echilibru gustativ cu preparatele de carne.

Pentru că masa de prânz este una consistentă, Cori Grămescu recomandă să nu mai fie consumate alte alimente până la momentul cinei, însă dacă dorim putem bem o limonadă cu lămâie, zeamă de ananas şi ghimbir. Aceasta ajuta digestia.

Conform nutriţionistului, pentru cina este indicat să alegem preparate lejere, spre exemplu curcan sau pui cu legume la cuptor sau o salată de crudităţi.

De asemenea, Cori Grămescu recomandă să acordăm atenţie şi cantităţii de alcool pe care o consumăm în aceste zile, ideal este să nu depăşim 1-2 pahare de vin la o masa. În plus, este foarte important să ne hidratăm corect – un aport de apă de cel puţin 2 litri de apă pe zi fiind esenţial pentru buna desfăşurare a digestiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase