Home » D:News » Moduri prin care poţi colora ouăle de Paşte fără să utilizezi vopseaua

Moduri prin care poţi colora ouăle de Paşte fără să utilizezi vopseaua

Moduri prin care poţi colora ouăle de Paşte fără să utilizezi vopseaua
Publicat: 05.04.2018
Cojile de ceapă, sfecla murată, frunzele de spanac şi vinul roşu sunt doar câteva dintre soluţiile naturale de colorare a ouălor de Paşte
Ouăle roşii sunt nelipsite din meniul de Paşte, iar bucătarii spun că aceste pot fi colorate şi prin metode naturale, nu doar cu ajutorul vopselei, informează Gândul
 
● Cojiile de ceapă roşie asigură ouălor nuanţa roşie. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi la fiert ouăle împreună cu frunzele de ceapă. Pentru a obţine o nuanţă cât mai intensă este recomandat să puneţi cât mai multe frunze. Ouăle se lasă la fiert mai bine de jumătate de oră. Pentru a evita spargerea cojii, lăsaţi-le să fiarbă la foc mic.
 
● Sfecla murată va asigura ouălor nuanţa de roz. Puneţi ouăle la fiert împreună cu câteva felii de sfeclă murată.
 
● Cojile de ceapă galbenă vor asigura ouălor culoarea galbenă.
 
● Bicarbonatul de sodiu şi frunzele de spanac asigură ouălor nuanţa de verde.
 
● Vinul roşu este foarte eficient în obţinerea ouălor pentru Paşte de culoare violet închis.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase