Home » D:News » ”Infirmierele virtuale” îi ajută pe medicii de la Institutul Matei Balş

”Infirmierele virtuale” îi ajută pe medicii de la Institutul Matei Balş

”Infirmierele virtuale” îi ajută pe medicii de la Institutul Matei Balş
Publicat: 17.04.2020
Primele „infirmiere virtuale”, create de o o firmă specializată în soluţii de branding şi comunicare, vor fi activate la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Cu ajutorul acestora, medicii şi asistentele vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienţilor.

Coronavirusul nu e un adversar ca oricare altul, aşa că nici lupta cu el nu trebuie dusă cu armele obişnuite.

În sprijinul medicilor vine acum şi tehnologia… la propriu. O firmă din Bucureşti, specializată în soluţii de branding şi comunicare, a creat infirmiere virtuale. 12 la număr, care vor lucra, pentru început, alături de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Acestea sunt de fapt o reţea de tablete interconectate, montate pe avataruri cu aspect de cadru medical. Iar scopul lor este de a limita expunerea doctorilor la contactul cu pacienţii infectaţi.

„Vor ajunge prin donaţia noastră la . Am fost surprinşi să găsim deschidere acolo. Contrar tuturor temerilor că la spitalele de stat nu se poate, că poate nu sunt deschişi în perioada asta, au îmbrăţişat foarte repede. Ne-am bucurat, ne-a motivat şi în opt zile de la idee până astăzi reuşim să implementăm”, a declarat Dragoş Bălan, co-fondator Marcom Hub.

Infirmierele virtuale sunt soluţia potrivită pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, dar ele nu substituie actul medical. Cu ajutorul lor, medicii şi asistentele pot filtra nevoile pacienţilor, fără să intre în salon. Comunicarea se face simplu, prin video-call.

Avatarurile nu se infectează, nu obosesc şi nu consumă echipamente de protecţie. Tot ce au nevoie este o sursă de alimentare.

„Pot să verific fiecare tabletă dacă are semnal la internet. O să le spun, în cazul în care una nu merge, să o mute în alt salon sau să mute în altă parte a salonului ca să aibă mai mult semnal. Pot să văd dacă bateria e descărcată sau dacă este în priză tableta respectivă şi pot să le spun să bage tableta în priză sau să verifice altă priză în cazul în care una nu merge”, a spus Alin Obaciu, partener Marcom Hub.

Pentru jumătate de an, munca „infirmierelor virtuale” va fi asistată de la distanţă de o echipă tehnică, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase