Home » D:News » Avertismentul lui Donald Trump la adresa navelor iraniene care efectuează manevre periculoase

Avertismentul lui Donald Trump la adresa navelor iraniene care efectuează manevre periculoase

Avertismentul lui Donald Trump la adresa navelor iraniene care efectuează manevre periculoase
Publicat: 23.04.2020
Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că a ordonat Forţelor Navale să deschidă focul asupra ambarcaţiunilor militare iraniene care se apropie periculos.

„Am transmis Forţelor Navale SUA să distrugă orice ambarcaţiune militară iraniană care ne hărţuieşte navele pe mare”, a afirmat Donald Trump prin Twitter.

Duminică, Iranul a avertizat că va avea o „ripostă determinantă” la orice „eroare” comisă de Statele Unite, după incidente maritime semnalate de Washington.

Armata americană a semnalat că 11 nave ale Gardienilor Revoluţiei din Iran s-au apropiat periculos de ambarcaţiuni militare americane, în Golful Persic. Washingtonul a catalogat manevrele drept „periculoase şi provocatoare”.

„Îi sfătuim pe americani să respecte reglementările internaţionale şi protocoalele maritime în Golful Persic şi în Golful Oman şi să se abţină de la orice aventurism şi ştiri false”, au avertizat, la rândul lor, Gardienii Revoluţiei din Iran.

„Trebuie să fie siguri că Forţele Navale ale Gardienilor Revoluţiei şi forţele armate puternice ale Republicii Islamice Iran consideră acţiunile periculoase ale străinilor în această regiune drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, o intrare în zona roşie, iar orice eroare de calcul din partea lor va primi o ripostă determinantă”, atrage atenţia Teheranul, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase