Home » D:News » Disney+ pregăteşte un serial inspirat din universul Star Wars, centrat pe personaje feminine

Disney+ pregăteşte un serial inspirat din universul Star Wars, centrat pe personaje feminine

Disney+ pregăteşte un serial inspirat din universul Star Wars, centrat pe personaje feminine
Publicat: 04.05.2020
Platforma de streaming Disney+ pregăteşte un nou serial inspirat din universul „Războiul stelelor/Star Wars”, care va fi axat pe personaje feminine, potrivit Variety.

Noul serial este creaţia lui Leslye Headland, scenaristă cunoscută şi pentru miniseria de succes „Russian Doll” difuzată de Netflix, şi ar fi cea mai recentă intenţie a companiei Disney de a extinde franciza de succes „Star Wars” pe micile ecrane, după „The Mandalorian”, care a avut premiera anul trecut.

Potrivit platformei Deadline, serialul va fi un thriller „cu personaje feminine, cu elemente de arte marţiale, a cărui acţiune este situată într-o altă perioadă decât cea cunoscută din universul ”. De asemenea, publicaţia The Hollywood Reporter anunţă că serialul va fi live-action.

În ceea ce priveşte franciza „Star Wars”, compania Disney intenţionează ca în următorii ani să se concentreze mai ales pe producţiile pentru TV.

Serialul „The Mandalorian”, care a avut premiera în toamna anului trecut, a fost extrem de apreciat de critici şi de public. Un al treilea sezon este în prezent în pregătire.

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg. Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au continuat seria „Războiul Stelelor/Star Wars” cu trei noi filme, lansate din 2015, precum şi cu alte producţii derivate, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase