Home » D:News » Inclusiv administraţia din Coreea de Sud consideră false zvonurile despre starea lui Kim Jong-Un

Inclusiv administraţia din Coreea de Sud consideră false zvonurile despre starea lui Kim Jong-Un

Inclusiv administraţia din Coreea de Sud consideră false zvonurile despre starea lui Kim Jong-Un
Publicat: 28.04.2020
Administraţia din Coreea de Sud a respins zvonurile potrivit cărora Kim Jong-Un ar fi în stare gravă, iar presa de la Phenian a semnalat că liderul Coreei de Nord îşi continuă normal activităţile, informează agenţia Associated Press.

Coreea de Sud are „suficiente informaţii pentru a spune cu încredere că nu există evoluţii neobişnuite” în Coreea de Nord, a declarat luni ministrul sud-coreean al Unificării, Kim Yeon-Chul. Oficialul sud-coreean a precizat că Administraţia de la Seul a ajuns la aceste concluzii după o evaluare complexă.

La rândul său, presa de stat din Coreea de Nord a relatat luni că liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, le-a tramsmis mulţumiri angajaţilor care lucrează la construirea unei staţiuni turistice.

În ultimele săptămâni, presa din mai multe ţări a transmis o serie de informaţii contradictorii despre starea de sănătate a liderului autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un. Unele surse au anunţat că ar fi în stare extrem de gravă sau chiar că ar fi murit, în timp ce trenul de lux al acestuia a fost observat într-o staţiune.

Institutul 38 North, un proiect cu sediul în Washington D.C. care monitorizează situaţia din Coreea de Nord, a prezentat imagini obţinute prin satelit care arată că trenul de lux al dictatorului nord-coreean s-a aflat în perioada 21-23 aprilie în staţiunea turistică Wonsan. Informaţia nu poate fi confirmată din alte surse. Regimul din Coreea de Nord nu a prezentat informaţii despre starea liderului Kim Jong-Un, potrivit Mediafax.

Conform publicaţiei nipone Shukan Gendai, Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, ar fi în „stare vegetativă”. Unele publicaţii au anunţat, fără nicio dovadă, moartea liderului nord-coreean. Informaţiile nu au fost confirmate din alte surse.

China a trimis o echipă de experţi medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta pe Kim Jong-Un, pe fondul unor informaţii neconfirmate despre starea de sănătate a liderului nord-coreean.

Surse citate de CNN au declarat că serviciile secrete americane monitorizează informaţiile despre starea de sănătate a lui Kim Jong-Un. Conform surselor citate, există informaţii că liderul nord-coreen, în vârstă de 36 de ani, ar fi în stare gravă după o intervenţie chirurgicală cardiacă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase