Home » D:News » De ce sparanghelul este un super-aliment

De ce sparanghelul este un super-aliment

04.28.2020
De ce sparanghelul este un super-aliment
Un medic specialist în diabet şi nutriţie afirmă că sparanghelul, leguma culeasă în plină pandemie de mii de români plecaţi în Germania, este un super-aliment, foarte bogat în nutrienţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi, spune

Mii de români au plecat în ultimele zile pentru munci sezoniere la cules de sparanghel în Germania. În plină pandemie, agricultorii nemţi au dus mii de muncitori ca să culeagă sparanghel. Medicii spun despre acesta că este un super-aliment.

„E un super aliment, foarte bogat în nutrienţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi”, a declarat Adrian Copcea, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Sparanghelul e plin de vitamine, dar în acelaşi timp are puţine calorii. În plus, e recomandat în dieta gravidelor.

„E o sursă foarte bună de acid folic, care e un nutrient important pe perioada sarcinii, mai ales în primul trimestru”, a mai spus medicul.

Există sparanghel alb, verde şi violet. Acesta din urmă e mai dulce. Iar de aici şi multitudinea de reţete în care poate fi introdus sparanghelul.

„Se pare că îl preferă cu orice fel de adaosuri, dar mai popular e un sos numit sos olandez, care se face cu gălbenuş de ou şi cu unt! Deci untul este unul din partenerii clasici ai sparanghelului!”, a mai spus medicul Adrian Copcea.

Un kilogram de sparanghel costă în România în jur de 50 de lei, potrivit Mediafax.