Home » D:News » Întâlnirea avioanelor militare americane cu trei OZN-uri. VIDEO dezvăluite de Pentagon

Întâlnirea avioanelor militare americane cu trei OZN-uri. VIDEO dezvăluite de Pentagon

Întâlnirea avioanelor militare americane cu trei OZN-uri. VIDEO dezvăluite de Pentagon
Marina SUA a declasificat filmări surprinse de piloți care arată aeronave ciudate deplasându-se la viteze hipersonice. Sursa foto: Captură Youtube
Publicat: 29.04.2020
Pentagonul a dat publicităţii trei înregistrări video care arată întâlnirile dintre avioane ale Marinei americane cu ceea ce par obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri).

Prezentate de către Pentagon ca fiind „fenomene aeriene inexplicabile”, clipurile au apărut anterior în spaţiul public, unii crezând că prezintă obiecte zburătoare neidentificate (OZN) extraterestre.

Acum, Pentagonul a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul insituţiei, că a făcut publice videoclipurile pentru a „clarifica orice concepţie greşită din partea oamenilor cu privire la verdicitatea acestor imagini care au circulat şi dacă există sau nu mai multe videoclipuri”.

„După o analiză amănunţită, Departamentul (Apărării n.r.) a stabilit că publicarea acestor videoclipuri care nu sunt secrete nu dezvăluie nicio capabilitate sau sisteme sensibile şi nu afectează nicio investigaţie ulterioară a unor incursiuni aeriene în spaţiul aerian militar, efectuate de fenomene aeriene neidentificate”, se arată în comunicatul citat de Guardian.

Videoclipurile au mai apărut în spaţiul public, „fără a fi autorizate”, între 2007 şi 2017”, mai precizează sursa citată, adăugând că „fenomenele aeriene observate în imagini rămân caracterizate drept neidentificate”.

Cele trei videoclipuri arată ce au văzut piloţii în timpul zborurilor de antrenament din 2004 şi 2015. Două dintre videoclipuri au fost publicate anterior de New York Times în 2017. Celălalt videoclip a fost lansat de grupul To the Stars Academy of Arts and Science.

Piloţii militari americani au sarcina de a raporta dacă au văzut obiecte zburătoare neidentificate. De altfel, Pentagonul a avut un program pentru studierea acestor întâlniri, derulat între 2007 şi 2012, dar care s-a sfârşit din cauza lipsei fondurilor.

După apariţia publică a acestor imagini, Harry Reid, fostul lider al democraţilor din Senatul american, a afirmat că „sunt doar o mică parte din  cercetările şi materialele existente”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un pilot militar al SUA face dezvăluiri despre întâlnirea sa cu un OZN

Să fie aceasta cea mai clară dovadă a existenţei extratereştrilor 

10 incidente OZN care sfideaza orice explicatie

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase