Home » D:News » „Pandemia de coronavirus în Statele Unite”, un documentar de excepţie difuzat în premieră în România, vineri

„Pandemia de coronavirus în Statele Unite”, un documentar de excepţie difuzat în premieră în România, vineri

„Pandemia de coronavirus în Statele Unite”, un documentar de excepţie difuzat în premieră în România, vineri
Publicat: 30.04.2020
„Pandemia de coronavirus în Statele Unite”, un documentar de excepţie despre principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar şi la nivelul sistemului de sănătate, este difuzat vineri, 1 mai, de la ora 22.00, pe B1 TV.

Filmul a avut premiera în Statele Unite ale Americii, pe postul PBS, în data de 21 aprilie.

Acest documentar prezintă modul în care SUA a reacţionat în faţa ameninţării coronavirusului şi descrie principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar şi la nivelul sistemului de sănătate.

Un element esenţial în această criză a fost conflictul dintre guvernatorii mai multor state, guvernul federal şi administraţia Trump. Potrivit datelor, unele state au tras din timp un semnal de alarmă cu privire la o posibilă răspândire în masă şi au cerut sprijin. În tot acest timp, administraţia de la Casa Albă nu a acordat o mare atenţie acestui subiect, cel puţin în primele luni ale anului.

Reporterul special urmăreşte şi povestea „pacientului unu” din SUA, identificat încă din luna ianuarie, modul în care acesta a ajuns la spital, cum a fost tratat în acele prime zile şi cum s-a răspândit virusul în SUA pe parcursul lunilor ce au urmat.

Documentarul prezintă problemele cu care s-a confruntat sistemul medical, lipsa de echipamente de protecţie şi aparatură, dar şi modul în care autorităţile locale, dar şi comunităţile s-au mobilizat pentru a face faţă pandemiei.

Între timp, SUA au devenit ţara cea mai afectată din lume de această criză generată de pandemia de coronavirus.

Documentarul „Pandemia de coronavirus în Statele Unite” răspunde unor întrebări esenţiale, cum ar fi de ce Statele Unite au reacţionat tardiv în faţa COVID-19 şi de ce administraţia Trump a ignorat pericolul epidemiei la început de an.

Filmul prezintă, totodată, ce greşeli politice s-au făcut şi ce probleme au existat la nivelul sistemului de sănătate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase