Home » D:News » Străzile din Bucureşti care vor fi transformate, începând cu 22 mai, în zone de promenadă, la sfârşit de săptămână

Străzile din Bucureşti care vor fi transformate, începând cu 22 mai, în zone de promenadă, la sfârşit de săptămână

Străzile din Bucureşti care vor fi transformate, începând cu 22 mai, în zone de promenadă, la sfârşit de săptămână
Publicat: 17.05.2020
Mai multe străzi din centrul Capitalei vor fi transformate, în fiecare weekend, în zone de promenadă, măsura urmând să fie instituită din 22 mai, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), printr-un comunicat de presă.

Primarul General, Gabriela Firea, a avut o şedinţă de lucru cu specialiştii Direcţiei Transporturi din cadrul PMB, precum şi cu reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră, în urma căreia a decis înfiinţarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureştiului.

„Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, şi având în vedere restricţiile de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertismnt impuse de pandemie, bucureştenii vor dori cu siguranţă să se plimbe mai mult prin oraş şi, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul oraşului, zone pietonale, de promenadă, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, a spus edilul Capitalei, transmite Mediafax.

Zonele pietonale instituite la sfârşit de săptămână în Bucureşti:

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase