Home » D:News » Cel mai puternic ciclon înregistrat vreodată în Golful Bengal va lovi în curând țări afectate de COVID-19

Cel mai puternic ciclon înregistrat vreodată în Golful Bengal va lovi în curând țări afectate de COVID-19

Cel mai puternic ciclon înregistrat vreodată în Golful Bengal va lovi în curând țări afectate de COVID-19
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 20.05.2020

Milioane de oameni din India și Bangladesh se află în calea super ciclonului care este așteptat să lovească în mai puțin de 36 de ore. Fenomenul meteo aduce cu el rafale puternice de vânt și ploi torențiale într-o regiune care deja se confruntă cu pandemia de coronavirus.

Super ciclonul Amphan a devenit, luni seara, cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în Golful Bengal, după ce și-a intensificat viteza vântului până la 270 de km/h.

Amphan a mai scăzut în intesitate de atunci. Însă, furtuna este încă echivalentă unui uragan din Atlantic de categoria 4, sau un super taifun din Pacificul de Vest, cu viteze ale vântului de până la 240 km/h.

Golful Bengal, situat în partea de nord-est a Oceanului Indian, este poziționat între India la vest și nord-vest, Bangladesh la nord și Myanmar la est, transmite CNN.

Amphan este doar al doilea super ciclon care lovește Golful Bengal. În timpul ultimului super ciclon din 1999, aproape 15.000 de sate au fost afectate. Aproximativ 10.000 de oameni au murit.

Super ciclonul e așteptat să lovească la granița Indiei cu Bangladesh miercuri seară, în apropiere de orașul indian Calcutta. Peste 14 milioane de oameni locuiesc în această zonă.

Evacuări în masă din cauza super ciclonului Amphan

Oficialii indieni au declarat că până la 300.000 de oameni din zonele de coastă din Golful Bengal și din apropiere sunt în pericol din cauza furtunii. Operațiunile de evacuare sunt în plină desfășurare în regiune, potrivit autorităților.

Peste 2 milioane de persoane au fost evacuate până acum, potrivit Deutsche Welle.

9.1 milioane de oameni ar putea fi cazați în siguranță în adăposturile de furtună. Oficialii mai transmit că oamenii vor putea fi adăpostiți și vor putea respecta măsurile de distanțare socială în același timp.

„Mă rog pentru siguranța tuturor și vă asigur de toată susținerea posibilă a Guvernului”, a declarat premierul indian Narendra Modi.

Furtuna are loc în timp ce India și Bangladesh se luptă să țină sub control epidemia de coronavirus. India a trecut, luni, de 10.000 de cazuri confirmate, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins. Țara a înregistrat cea mai mare creștere într-o singură zi, anume 5.242 de noi cazuri de COVID-19.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Uraganul Michael a ajuns în statul american Florida. „Este cea mai gravă furtună din ultimul secol”

Ce să faci dacă te prinde furtuna în aer liber

O furtună neobişnuită, asemănătoare uraganelor, este pe cale să lovească Grecia

Cel puţin un milion de persoane au fost evacuate, în India, din cauza ciclonului Fani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase