Home » D:News » Un ceas al lui Ion Iliescu, vândut la o licitație din România. Care a fost suma

Un ceas al lui Ion Iliescu, vândut la o licitație din România. Care a fost suma

Publicat: 30.05.2020

Ceasul marca „Rolex President” care i-a aparținut fostului președinte al României, Ion Iliescu, a fost vândut cu suma de 22.000 de euro la o licitație.

Exemplarul Richard Mille RM030, supranumit „ceasul vedetelor” şi care este purtat de Rafael Nadal sau Jay-Z a fost vândut la licitaţie. Ceasul din 2011 a ajuns să fie adjudecat după 20 de minute de licitaţie la suma de 112.500 euro, preţul de pornire fiind de 90.000 de euro.

Richard Mille produce doar ceasuri excepţionale, inovative, în ediţii limitate şi foarte limitate (nu mai multe de un total de 3.000 de piese pe an), ce ajung să circule în piaţă, la scurtă vreme după lansare, la dublu preţului de listă.

Bătălie record pe ceasul lui Ion Iliescu

Cea mai mare bătălie s-a dat însă pentru Rolex-ul President ce a aparţinut lui Ion Iliescu. Douăzeci de persoane au licitat pentru ceasul din aur purtat de fostul preşedinte în perioada 1993-1995.

Ceasul Rolex President Gold Day-Date din aur, de mână, are un mecanism automatic. Cadranul este negru, cu diamante dispuse în dreptul indicatorilor orari, ziua săptămânii în dreptul orei 12 și data cu lupă în dreptul orei 3. Brățara cu cataramă originală este din aur, cu închidere deployantă.

Într-un final acesta a fost vândut cu 22.000 de euro, preţul iniţial fiind de 15.000 de euro.

Atât „Richard Mille”, cât şi „Rolex”-ul lui Iliescu vor rămâne în ţară, fiind cumpărate de colecţionari din România.

Vă recomandăm să citiți și:

Recomandări de la Bill Gates. Ce cărți ar trebui citite în această vară

De ce este, de fapt, denumită această specie de cai „Calul Țigan” sau „Gypsy Vanner”. Galerie FOTO

Nu se mai opresc problemele la Windows 10. De data aceasta un update la Chrome îi obligă, practic, pe oameni să şteargă aplicaţia

O necropolă grecească a fost descoperită în Sicilia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase