Home » D:News » Cine ar trebui să asigure educaţia sexuală a copiilor din România. Ce spune un expert

Cine ar trebui să asigure educaţia sexuală a copiilor din România. Ce spune un expert

Publicat: 04.06.2020
Cine ar trebui să asigure educaţia sexuală a copiilor din România. Ce spune un expert
Sursa foto: Unsplash

România este ţara în care tinerii îşi încep viaţa sexuală devreme şi nepregătiţi, spune Liliana Romaniuc, expert în educație, care este de părere că dacă familia nu se ocupă de educația sexuală a copilului, atunci trebuie să intervină statul.

Părinţii sunt cei care ar trebui să facă educaţie sexuală copiilor. Dacă părinţii nu sunt în stare, atunci statul ar trebui să se ocupe de asta, spune Liliana Romaniuc, doctor în ştiinţele educaţiei.

Cine ar trebui să asigure educaţia sexuală a copiilor din România

„După 30 de ani de confuzie, nu mai ştim care ne sunt rolurile. Uneori credem că şcoala are dreptul să intre în intimitatea familiei şi să spună familiei ce să facă cu copiii, iar familia de foarte multe ori crede că şcoala trebuie să facă ce ar trebui să facă familia, ceea ce nu este în regulă”, a comentat specialistul.

Primul rol în educarea sexuală a copilului revine familiei.

„Eu cred că nu trebuie să privăm familiile de responsabilitatea educaţiei copilului. Dar pentru că familia nu face acest lucru, sau există familii care nu fac acest lucru, atunci trebuie să avem nişte pârghii prin care să putem rezolva problema aceasta”, a mai spus Liliana Romaniuc.

Ce spune un expert decorat de Iohannis

În România, tinerii îşi încep viaţa sexuală devreme şi nu sunt pregătiţi, este de părere aceasta.

„Suntem ţara în care tinerii îşi încep viaţa sexuală foarte devreme şi şi-o încep fără a fi pregătiţi”, a declarat specialistul, notează Mediafax.

În 2019, Liliana Romaniuc a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase