Home » D:News » Orban se declară pentru vaccinare: Să contracarăm toate absurditățile și aberațiile finanțate ale antivacciniștilor

Orban se declară pentru vaccinare: Să contracarăm toate absurditățile și aberațiile finanțate ale antivacciniștilor

Orban se declară pentru vaccinare: Să contracarăm toate absurditățile și aberațiile finanțate ale antivacciniștilor
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 03.06.2020

Premierul Ludovic Orban s-a declarat un susținător al vaccinării, afirmând că statul trebuie să deruleze campanii de contracarare a „absurdităților antivacciniștilor” și că strategia dezinformărilor este elaborată „în afara Europei, mai spre est”.

„Eu sunt un susținător al vaccinului. Ar trebui să fim și noi mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile pe care le-am auzit în campanile pe care nu știu cine le finanțează. E clar că sunt finanțate campaniile antivacciniștilor, care, în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicată nu numai în România, ci și în alte țări din Europa și care în mare parte cred că-și are izvorul în afara Europei, mai spre est”, a declarat Ludovic Orban.

Vaccinul, instrumentul de bază împotriva bolilor

Premierul a mai spus că vaccinul este un instrument fundamental de luptă împotriva bolilor.

„Noi și acum căutăm vaccin anti-COVID. Sigur, desigur căutăm și tratament. În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, trei-patru milioane, câte doze reușim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica. În fine, vaccinul e foarte important. Reacția noastră trebuie să fie campanii inteligente în care să-i convingem pe toți aceia care pot cădea pradă acestor dezinformări care, repet, sunt sistemice, bine finanțate și bine gândite, în mod inteligent gândite și care generează o astfel de reacție absurdă din partea foarte multor oameni maturi care cad pradă acestei dezinformări”, a conchis Ludovic Orban citat de Mediafax.

Premierul a participat, marți, prin videoconferință, la dezbaterea „Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza Covid, la reformă și modernizare”, organizată de CursDeGuvernare.ro.

Vă recomandăm să citiți și:

Un microbiom neobișnuit, identificat în cazul unor pacienți care suferă de hemoragii cerebrale

Americanii folosesc reclamele de la Google pentru a prezice o viitoare epidemie de coronavirus

Oameni de știință, inclusiv de la OMS: Nu există dovezi că noul coronavirus îşi pierde din putere

SUA trimite unei țări două milioane de doze de hidroxiclorochină, în ciuda avertismentelor privind riscurile medicamentului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase