Home » D:News » Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi „neutralizată”. Ce are de gând guvernul austriac

Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi „neutralizată”. Ce are de gând guvernul austriac

Publicat: 05.06.2020

Oficialii austrieci au dezvăluit planuri de a „neutraliza” clădirea în care dictatorul nazist Adolf Hitler s-a născut. Autoritățile au de gând să transforma clădirea într-o secție de poliție.

Guvernul Austriei a cumpărat clădirea în condiții de achiziție obligatorie în 2016, după o dispută îndelungată. Oficialii au anunțat că vor transforma clădirea într-o secție de poliție începând din noiembrie.

GALERIE FOTO

O firmă de arhitectură din Austria va fi responsabilă cu lucrările de reamenajare astfel încât clădirea din Braunau, aflată la granița cu Germania, să nu mai fi un punct de atracție pentru grupările neo-naziste.

„Un nou capitol va fi deschis pentru viitor tocmai din casa unui dictator și a unui criminal în masă”, a declarat Karl Nehammer, ministrul de Interne al Austriei, notează BBC.

Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi „neutralizată”

Compania care a câștigat contractul a fost aleasă din alți 12 candidați. Marte.Marte a creat un plan care va schimba fațada clădirii și îi va oferi un acoperiș nou. Lucrările de construcție vor fi finalizate până în 2023, iar costul total ajunge la aproximativ 5 milioane de euro.

Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi „neutralizată”
Casa în care s-a născut Adolf Hitler va deveni secție de poliție. Sursa foto: Marte.Marte

„Neutralizarea acestui loc era, de fapt, scopul principal”, a mai adăugat Hermann Feiner, oficial din cadrul Ministerului austriac de Interne.

Adolf Hitler s-a născut în 1889 în Braunau am Inn

Dictatorul a petrecut foarte puțin timp pe proprietate. Hitler s-a născut în 1889 într-un apartament din clădirea datată din secolul al XVII-lea, însă familia sa s-a mutat la o altă adresă din zonă după câteva săptămâni. Hitler și familia sa au plecat de tot din oraș atunci când viitorul dictator a împlinit trei ani.

Totuși, grupările neo-naziste au început să viziteze clădirea, iar autoritățile vor să se asigure că nu vor mai fi atrase astfel de grupuri și în viitor.

Austria a fost anexată de Germania nazistă în 1938, iar timp de zeci de ani s-a considerat una dintre primele victime ale regimului.

Însă mulți au primit cu brațele deschise mișcarea la acele vremuri, cunoscută drept „Anschluss” (conexiune), iar Austria a început de curând să-și accepte propria complicitate de crimele naziste.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ambasadorul care a comparat-o pe Angela Merkel cu Hitler

Astăzi se împlinesc 75 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva Braun, în buncărul în care aveau să se sinucidă a doua zi

Ziua care a marcat decisiv istoria lumii: Hitler a devenit Führer

Dictatorul care a rescris istoria Spaniei cu deciziile sale controversate şi abile. A fost un militar mediocru şi i-a rezistat lui Hitler

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase