Home » D:News » Cât de periculoase pot fi căpșunile. Sunt printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide

Cât de periculoase pot fi căpșunile. Sunt printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide

Cât de periculoase pot fi căpșunile. Sunt printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 15.06.2020

Nutriționistul Margarita Arzumanian a făcut câteva recomandări despre cum să alegem mai bine căpșunile pentru consum. Expertul aminteşte că Grupul pentru Mediul Inconjurator, Environmental Working Group, EWG, din SUA, a realizat zeci de mii de teste pentru a descoperi cele mai nocive şi cele mai sănătoase fructe şi legume.

Astfel, căpșunile se numără printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide. Potrivit expertului, atunci când cumpărăm căpşuni, în primul rând, ar trebui să fim foarte atenţi la culoarea fructelor și este preferabil să alegem fructele mai închise la culoare.

Cercetătorii au descoperit că în aceste fructe se regăseşte un pigment natural antocianina, iar fructele de culoare închisă au concentrații mult mai mari de antocianine. Antocianinele au proprietăți anti-cancerigene puternice.

Cât de periculoase pot fi căpșunile

Medicul nutriţionist a mai explicat că fructele de culoare închisă au cel mai mare conţinut din acest pigment vegetal natural. Culoarea închisă a acestor fructe se datorează antocianinei, mai susţine expertul.

Antocianina este un pigment cu valențe antioxidante, care protejează împotriva îmbătrânirii premature și are un efect antiinflamator, informează Rador.

Căpșunile sunt printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide

Arzumanian a menționat că fructele de căpşuni care sunt de culoare roşu intens mai conțin un antioxidant extrem de util organismului – vitamina C.

Medicul recomandă, de asemenea, ca fructele să fie uniform colorate. El a spus că unii fermieri ‘colorează’ căpșunile, cu îngrășăminte speciale pentru a le da un aspect comercial. Aceste fructe devin extrem de periculoase, ele sunt „otrăvite”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase