Home » D:News » Sfaturile medicului nutriționist, pentru cei care vor să slăbească. Ce trebuie făcut în primul rând

Sfaturile medicului nutriționist, pentru cei care vor să slăbească. Ce trebuie făcut în primul rând

Sfaturile medicului nutriționist, pentru cei care vor să slăbească. Ce trebuie făcut în primul rând
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.06.2020

Un medic nutriționist îi învață pe oameni cum să slăbească fără să țină regim, doar prin reducerea aportului caloric. Doctorul dă și exemple despre cum poate fi apreciată cantitatea de mâncare chiar și fără cântar.

Medicul nutriționist Adina Rus spune că persoanele care vor să slăbească nu trebuie să urmeze nicio dietă, ci doar să își reducă aportul caloric.

Potrivit acesteia, o femeie cu greutate normală consumă maxim 2.000 de calorii pe zi, iar un bărbat 2.500.

Sfaturile medicului nutriționist, pentru cei care vor să slăbească

Medicii spun că mâncarea poate fi cântărită cu ajutorul unui pahar, care are 250 de ml. Pentru a pierde kilograme, oamenii trebuie să mănânce cu 500 de calorii mai puţin decât în mod normal.

Un alt exemplu: porţia de carne din farfurie nu trebuie să fie mai mare decât palma, notează Mediafax.

Ce trebuie făcut în primul rând

„Trebuie să reducem aportul caloric, însă nu cu mai mult cu 500 de calorii faţă de cât consumăm în prezent. Nu trebuie redus brusc. În mod normal, o femeie cu o greutate normală nu ar trebui să mănânce mai mult de 2.000 de calorii, în medie, pe zi. Iar bărbaţii pot ajunge până la 2.500, maxim 3.000 de calorii pe zi”, a spus Adina Rus.

Mai mult, nutriționiștii au explicat cât de importante sunt și fructele pentru o dietă sănătoasă.

Fructele nu îngraşă, chiar dacă au fructoză, iar copiii nu trebuie crescuţi cu frustrări, astfel că, din când în când trebuie să li se dea bomboane şi ciocolată. De asemenea, atunci când cântarul ne spune că am întrecut măsura, singurul care ne poate ajuta este medicul, nu dietele de pe Internet.

„A duce o viaţă sănătoasă este cel mai greu lucru”, a spus, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, prof.univ.dr. Romulus Timar, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, citat de Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase