Home » D:News » Volkswagen poartă discuții cu alți producători auto pentru dezvoltarea mașinii viitorului

Volkswagen poartă discuții cu alți producători auto pentru dezvoltarea mașinii viitorului

Volkswagen poartă discuții cu alți producători auto pentru dezvoltarea mașinii viitorului
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.06.2020

Volkswagen se află în discuții cu alți producători auto pentru dezvoltarea unui sistem de operare pentru mașina viitorului, a declarat Christian Senger, membru al consiliului de administrație responsabil pentru servicii digitale și software, citat de Reuters.

Odată cu apariția mașinilor autonome, producătorii auto au fost obligați să conecteze senzori radar, camere video și senzori cu ultrasunete și să le conecteze la componentele de frânare și direcție, lucru care necesită mii de linii de cod software.

„Există o cursă pentru crearea sistemelor de operare auto. Vedem că mulți jucători care nu sunt din industrie își care dezvoltă competențe în acest domeniu ”, a spus Senger pentru Reuters.

Membrul consiliului de administrație al Volkswagen Thomas Ulbrich a declarat în martie că producătorul american de mașini electrice Tesla are un avans de 10 ani în fața rivalilor când vine vorba de construirea de mașini electrice și de software.

Volkswagen se află în discuții cu alți producători auto

„În viitor vor exista, probabil, mai puține sisteme de operare auto decât producători de automobile”, a explicat Senger.

„Sistemul de operare nu este un lucru pe care îl vom controla singuri. Îi vom defini nucleul și apoi vom include rapid componente open-source, pentru a crea standarde. Acest lucru va crea oportunități pentru parteneriate”, a spus Senger.

Adoptarea unei abordări open-source pentru dezvoltare cu parteneri externi este o nouă abordare, a spus Senger. „Acest lucru este aproape de neimaginat pentru producătorii de mașini tradiționale. Dar aceasta este oportunitatea.”

Sistemul de operare pentru mașina viitorului

În ianuarie, Volkswagen a lansat Car.Software, o companie independentă responsabilă pentru dezvoltarea liniilor de cod, cu aproximativ 3.000 de experți digitali și un buget de peste 7 miliarde de euro. Până în 2025 unitatea vrea să aibă peste 10.000 de experți în software, informează Mediafax.

Senger a spus că a primit numeroase întrebări de la alți producători de automobile despre participarea la proiect, adăugând că VW a fost în discuții cu „multe companii”.

„Suntem în curs de a analiza oportunitățile”, a spus Senger, adăugând că Volkswagen dorește să creeze un nou sistem, mai degrabă decât să integreze software vechi de la rivali.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase