Home » D:News » Nu a dispărut riscul de infectare cu COVID-19. Recomandările medicilor

Nu a dispărut riscul de infectare cu COVID-19. Recomandările medicilor

Nu a dispărut riscul de infectare cu COVID-19. Recomandările medicilor
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 21.06.2020

Medicii atrag din nou atenția asupra măsurilor de protecție pe care oamenii trebuie să le ia pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, după ce în ultimele zile numărul de cazuri de îmbolnăvire a crescut.

Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 a început să crească în ultimele zile, după ce săptămâna trecută acesta părea să se mențină la un nivel scăzut.

Medicul infecționist Carmen Dorobăţ spune că oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de distanțare socială.

„Ne bucurăm în condiţiile în care nu ne este greu să purtăm mască dacă, de exemplu, mergem în mall, pentru că mall-urile s-au deschis, sau alt spaţiu închis. Ne bucurăm să ne plimbăm pe o astfel de vreme în parc, dar păstrând distanţa socială faţă de celelalte persoane pe care nu le cunoaştem”, a spus Carmen Dorobăț.

Medic: Măsurile de relaxare nu au fost greșite

Medicul șef al UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, nu crede că măsurile de relaxare au fost greșite.

„A fost momentul în care s-a responsabilizat populaţia şi în care s-a considerat că educaţia făcută în două luni ale stării de urgenţă şi o lună a stării de alertă va da roade, oamenii vor înţelege, vor aprecia măsurile de relaxare, dar vor respecta măsurile care sunt recomandate, de distanţare, de purtare de măşti, de evitare a zonelor aglomerate, a întâlnirilor, astfel încât să se protejeze pe ei şi să îi protejeze pe cei dragi”, explică Diana Cimpoeşu, potrivit Mediafax.

În timpul stării de urgenţă, la UPU Sfântul Spiridon din Iași au fost confirmate 51 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Medicii spun că situaţia s-a schimbat complet în timpul stării de alertă, când în numai o lună au fost confirmate 55 de cazuri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase