Home » D:News » Rezultate finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020. Vezi notele, județ cu județ

Rezultate finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020. Vezi notele, județ cu județ

Rezultate finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020. Vezi notele, județ cu județ
Rezultatele la Evaluarea Națională 2021
Publicat: 27.06.2020

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020 au fost publicate astăzi, 27 iunie, în format anonimizat. Măsura anunțată de Ministerul Educației este o premieră pentru învățământul românesc.

Vezi aici rezultatele finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020, după contestații.

Elevii care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au primit la finalul examenului un cod unic. Codul poate fi introdus pe site-ul oficial al Ministerului Educației pentru ca elevii să-și poată afla notele în mod anonim. Este pentru prima oară în istoria examenului când rezultatele sunt comunicate în acest fel.

Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 au fost afișate luni, 22 iunie.

Absolvenții clasei a VIII-a au avut doar două zile la dispoziție pentru a contesta notele primite la Limba şi literatura română şi Matematică. Luni, 22 iunie, între orele 16:00 și 19:00, și marți, 23 iunie, între orele 8:00 și 19:00, elevii au putut depune contestații atât în format fizic, cât și electronic.

S-au afișat rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020

Așadar, după rezolvarea tuturor contestațiilor, rezultatele finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020 au fost comunicate sâmbătă, 27 iunie. Media generală obținută la acest examen are o pondere de 80% pentru calcularea mediei de admitere în clasa a IX-a.

Rezultatele finale pot fi verificate pe Evaluare.edu.ro.

Examenul de anul acesta a fost organizat în condiții extrem de stricte din cauza pandemiei de coronavirus. Înainte să intre în sălile de clasă, absolvenții de clasa a VIII-a au fost nevoiți să treacă printr-un control epidemiologic. De asemenea, elevilor le-a fost verificată și temperatura.

Evaluarea Națională (Capacitate) 2020 s-a desfășurat în condiții stricte

Probele la Limba şi literatura română şi Matematică au fost susținute de elevi cu masca de protecție pe față, acestora fiindu-le permis să-și dea jos mască doar atunci când au băut apă. Mai mult, băncile din sălile de examen au fost eașezate astfel încât să existe o distanță de cel puțin 2 metri între acestea.

Elevii au avut la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva subiectele primite. Însă, subiectele de anul acesta nu au inclus materia din semestrul al doilea. Această decizie a fost luată în contextul în care în ultimele trei luni din anul școlar 2019 – 2020 cursurile s-au desfășurat online.

Ministerul Educației a anunțat închiderea școlilor începând cu 11 martie, din cauza răspândirii noului coronavirus în România.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Rezultatele oficiale finale la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020. Lista completă a notelor la Limba şi literatura română şi Matematică, pe judeţe

Ce subiecte s-au dat la proba de Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională

Capacitate 2020. Barem de corectare pentru Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională

Ce subiecte au picat la Evaluarea Naţională, la Matematică

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase