Home » D:News » China a reinstaurat restricții legate de COVID-19

China a reinstaurat restricții legate de COVID-19

China a reinstaurat restricții legate de COVID-19
Piața de pește, fructe de mare și animale sălbatice din Wuhan / Credit foto: Profimedia
Publicat: 29.06.2020

Autoritățile din China au reinstaurat, duminică, restricții legate de COVID-19. Peste 400.000 de persoane care locuiesc în apropiere de Beijing au fost plasate în izolare, după ce în regiunea unde stau au fost depistate 18 cazuri de infecție cu coronavirus, scrie BBC.

Restricțiile au intrat în vigoare în regiunea Anxin din provincia Hebei, localizată lângă Beijing.

După apariția pandemiei în China, la sfârșitul anului 2019, țara a reușit să țină sub control numărul de noi infecții cu COVID-19.

Pentru a evita apariția unui al doilea val, oficialii au anunțat duminică faptul că regiunea Anxin va fi „complet închisă și controlată”.

Singurii chinezi care pot pleca de acasă în pandemie de coronavirus

Singurele persoane care au voie să părăsească locuințele sunt cele care nu își pot desfășura munca de acasă. De asemenea, un singur membru al unei familii va putea ieși din casă doar o dată pe zi pentru a cumpăra alimente și medicamente, menționează sursa citată de Mediafax.

Anxin se află la aproximativ 150 de kilometri, la sud de Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în această regiune, în urmă cu două săptămâni.

Peste 500.000 de decese de coronavirus, în întreaga lume

Peste 500.000 de oameni din întreaga lume și-au pierdut viața ca urmare a pandemiei coronavirusului, potrivit Johns Hopkins University din SUA.

De când virusul a apărut în China, la sfârșitul anului trecut, au existat peste 10 milioane de cazuri, relatează Johns Hopkins.

Jumătate din cazuri au fost în SUA și Europa, dar Covid-19 crește rapid pe continentul american.

Virusul afectează, de asemenea, sudul Asiei și Africa, unde nu este de așteptat să ajungă la un maxim până la sfârșitul lunii iulie.

Pandemia se răspândește în multe părți ale lumii, cu un milion de cazuri noi înregistrate în ultimele șase zile.

Vă recomandăm să citiți și:

Cifre oficiale! Circa 20 de milioane de americani au fost infectaţi deja cu noul coronavirus

Experimentul făcut de doi cercetători sovietici pe copiii lor, în anii 1950, ar putea ajuta la combaterea coronavirusului

Dexametazona reduce mortalitatea de COVID-19 dar generează riscuri pentru pacienţii cu forme uşoare de coronavirus – cercetători

Un consultant medical avertizează că uscătoarele de mâini pot răspândi coronavirusul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase