Home » D:News » Cine este și ce avere are bătrânelul care conduce compania Huawei

Cine este și ce avere are bătrânelul care conduce compania Huawei

Cine este și ce avere are bătrânelul care conduce compania Huawei
Credit foto: Profimedia
Publicat: 04.07.2020

Ren Zhengfei este un fost inginer al armatei chineze.

Huawei este unul dintre producătorii chinezi care în ultimii ani a început să acapareze un segment tot mai mare din piața mondială a smartphone-urilor, asta în ciuda faptului că guvernul american consideră acest producător un pericol. Din această cauză parteneriatele dintre producătorii americani și această companie au fost limitate.

Producătorul chinez nu produce doar telefoane inteligente și de-a lungul timpului a investit masiv în dezvoltarea tehnologiilor de telecomunicații. Tocmai această implicare pe piața echipamentelor de comunicații a fost cea care a atras acuzațiile de spionaj și sancțiunile.

Business Insider notează faptul că în spatele acestui gigant tehnologic se află Ren Zhengfei, un fost inginer al Armatei de Eliberare, forțele armate ale Chinei, care a acumulat o avere de peste 1,2 miliarde de dolari, după cum notează și Forbes. Carieră militară a actualului miliardar este cea care întreține o parte dintre acuzațiile de spionaj împotriva Huawei.

Un început umil

Ren Zhengfei s-a născut în 1944, cu doar un an înainte de Revoluția Culturală, în cea mai săracă provincie chineză, Guizhou. „Eu eram un nimeni. Am avut doar performanțele mele academice”, a declarat acesta în timpul unui interviu din 2019.

La vârsta de 30 de ani se alătura forțelor armate, ca inginer, decizie care, chiar și acum este folosită pentru a atrage atenția asupra unor legături suspecte între statul chinez și Huawei.

În diferite interviuri pentru presa națională, Ren Zhengfei a explicat că a fost căsătorit de două ori. Prima sa soție a fost Meng Jun, comisar politic în Gărzile Roșii. Aceștia au avut doi copii: o fiică, Meng Wanzhou care a luat numele mamei sale și în timp a ajuns director financiar al Huawei. Cuplul a mai avut și un fiu, Ren Ping, acesta lucrează pentru o subsidiară a companiei conduse de către tatăl său și nu pare interesat de posibilitatea preluării controlului acestui gigant tehnologic.

După 20 de ani de mariaj, Ren Zhengfei a divorțat și s-a recăsătorit cu Yao Ling, care, după cum explică diferite publicații, preferă să nu se expună prea mult atenției publicului. Împreună aceștia au o fiică, Annabel Yao.

Un brand global

În 1983, Ren Zhengfei a devenit un cadru în rezervă al armatei chineze și a fondat Huawei în 1987. După cum explică chiar el, pentru a asigura succesul noii companii a fost forțat să petreacă luni în șir fără a putea să își întâlnească familia.

„Pentru a intra pe piața internațională și a dovedi că succesul Huawei nu a fost construit pe corupție, am rămas peste hotare câteva luni la rând și am avut contact limitat cu copiii mei”, a explicat fondatorul.

Deși acesta se descrie ca fiind apropiat de copii săi, într-o serie de interviuri Ren Zhengfei a declarat că primii săi doi copii nu ar fi posedat calitățile necesare pentru a prelua Huawei și a asigura succesul companiei în viitor. Cu toate acestea, poziția miliardarului pare a se fi schimbat, prima sa fiică, Meng Wanzhou, a reușit să devină CFO și vicepreședinte al Huawei în martie 2018.

Inițial, Huawei a fost o companie care se ocupa cu distribuirea de echipamente de comunicații și care se ocupa de mentenanța acestora, totuși, această poziție s-a dovedit nesatisfăcătoare pentru Ren Zhengfei. Acesta a decis să extindă domeniul de activitate al companiei și, în timp, aceasta a devenit gigantul tehnologic cu care suntem familiari.

Citește și:

Huawei construiește o unitate de cercetare valorată la 1,2 miliarde de dolari în Marea Britanie

Donald Trump acuză că Huawei şi Hikvision sunt folosite de China pentru spionaj. Ce spune un expert în IT

Huawei va putea colabora cu companiile americane în domeniul tehnologiilor 5G

Huawei, acuzat că a încercat să compromită nucleul Linux cu un patch rău intenţionat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase