Home » Lumea digitală » Huawei construiește o unitate de cercetare valorată la 1,2 miliarde de dolari în Marea Britanie

Huawei construiește o unitate de cercetare valorată la 1,2 miliarde de dolari în Marea Britanie

Huawei construiește o unitate de cercetare valorată la 1,2 miliarde de dolari în Marea Britanie
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 29.06.2020

Huawei Technologies a declarat joi că a primit autorizația pentru a construi o unitate de cercetare și dezvoltare în valoare de 1,2 miliarde de dolari în Anglia, relatează Reuters.

Facilitatea va angaja aproximativ 400 de persoane și se va concentra pe producția de dispozitive optice pentru utilizarea în sisteme de comunicații cu fibră optică, a declarat compania într-un comunicat.

Această mișcare îi va supăra pe oficialii americani și pe unii parlamentari britanici care îi solicită premierului Boris Johnson să reconsidere decizia din ianuarie de a acorda Huawei un rol limitat în rețelele britanice 5G. Washingtonul spune că echipamentele Huawei sunt folosite de Beijing pentru spionaj, o acuzație pe care compania chineză o neagă, informează Mediafax.

Centru de cercetare și dezvoltare în valoare de 1,2 miliarde de dolari

Huawei a spus că planurile sunt parte a dezvoltării unui sit de 200 de hectare în apropiere de Cambridge, la aproximativ 70 km nord de Londra și de a stimula investițiile în zonă.

Recent, președintele american Donald Trump a semnat pentru menținerea companiei pe Entity List pentru cel puțin încă un an.

Autoritățile americane deschid acum o mică portiță care este în favoarea companiilor americane. Departamentul de Comerț din SUA a adoptat un nou amendament al regulamentului de colaborare cu producătorul chinez. De acum înainte, companiile din SUA vor putea să colaboreze cu Huawei pentru standardizarea, dezvoltarea și implementarea de standarde 5G.

Acest lucru nu înseamnă că restricțiile s-au terminat. Nici pe departe. De fapt, SUA continuă să încurajeze și să susțină chiar și financiar eliminarea echipamentelor 4G și 5G de la Huawei din rețelele operatorilor americani. Tot ce permite această nouă regulă este colaborarea dintre companiile americane și Huawei pentru dezvoltarea standardelor 5G.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase