Home » D:News » Condițiile în care restaurantele din România s-ar putea redeschide. Ce spun autoritățile

Condițiile în care restaurantele din România s-ar putea redeschide. Ce spun autoritățile

Condițiile în care restaurantele din România s-ar putea redeschide. Ce spun autoritățile
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Publicat: 04.07.2020

Dacă evoluția pandemiei va permite, atunci autoritățile vor permite redeschiderea restaurantelor, dacă nu, nu, a precizat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Evaluăm fiecare creștere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”, a declarat Nelu Tătaru.

El a amintit că România se află la trei săptămâni de creștere constantă a numărului de cazuri.

Condițiile în care restaurantele din România s-ar putea redeschide

„Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătății, și-au asumat această creștere, în condițiile în care am făcut trei măsuri de relaxare și am avut și trei weekenduri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte din cei care și-au dat acordul pentru deschiderea unor agenți economici sau relaxarea unor măsuri au respectat măsurile de protecție”, a mai spus Tătaru, notează Mediafax.

El a făcut aceste declarații după întâlnirea de lucru a premierului Ludovic Orban cu miniștri și șefi de instituții cu atribuții de control în contextul crizei COVID-19.

Măsuri de relaxare amânate din cauza cazurilor de COVID-19 în creștere

Recent, măsurile de relaxare propuse pentru 1 iulie au fost amânate.

„Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsurri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, numărul persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19 din totalul celor testați s-a triplat într-o lună. Dacă în 27 mai, rata de pozitivitate a fost de 1,39%, în iunie a ajuns la 3,47%. „Indicele care depăşeşte 3% este un indice care trebuie luat în calcul”, spune medicul infecționist Adrian Marinescu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase