Home » D:News » Cea mai nouă conspirație despre Vatican. Ce ar ascunde, de fapt, statul din inima Romei

Cea mai nouă conspirație despre Vatican. Ce ar ascunde, de fapt, statul din inima Romei

Publicat: 15.07.2020

O nouă teorie a conspirației a luat amploare pe rețelele de socializare online, anume o teorie că Vaticanul, împreună cu Instituția muzeală Smithsonian din SUA, ascunde adevărul despre existența oamenilor giganți și cumva încurcându-ne evoluția.

Există chiar și „dovezi” în acest sens, sub forma celor mai proaste imagini editate cu Photoshop pe care le vei vedea vreodată.

Din păcate, astfel de postări nu sunt rare. Există o sumedenie de postări în care oamenii susțin că un schelet gigant a fost descoperit, după cum se poate vede în imaginile cu persoane mici adăugate prin Photoshop alături de un morman uriaș de oase.

Cea mai nouă teorie a conspirației despre Vatican

Pozele cu schelete nu sunt doar ridicole, dar o căutare rapidă pe Google mai arată că mare parte din poze au fost create în 2002 pentru o competiție care cerea participanților să producă imagini arheologice fabricate folosind Photoshop. Pozele par destul de hilare acum, însă în 2002 probabil că ne-ar fi șocat de-a dreptului.

Totuși, dacă ar fi să facem pe placul conspiraționiștilor, ar trebui să explicăm totuși de ce existența oamenilor cu înălțimi de 24 de metri nu este posibilă.

Potrivit „legii pătratului” („square-cube law”), care spune că pe măsură ce mărimea unui obiect crește volum său crește mai repede decât suprafața sa. Așadar, suprafața crește în proporție cu „pătratul” mărimii tale, iar întrucât volumul crește în proporție cu „pătratul” mărimii tale.

Ce ar însemna, de fapt, dacă oamenii ar ajunge să aibă o înălțime de 18 metri

Așadar, pe măsură ce oamenii cresc proporțional, volumul sporește în proporție cu mărimea noastră, în timp ce secțiunea de mușchi și oase este pătrată. Spre exemplu, dacă avem un om cu o înălțime de 18 metri, corpul ar trebui să susțină un volum de 100 ori mai mare.

De asemenea, 1,6 metri cubi de os pot susține 8.600 de kilograme, ceea ce este destul de mult, însă la o înălțime de 18 metri ar trebui să fie susținute cu mult peste 250.047 de kilograme, scrie IFL Science.

În esență, dacă am crește destul de mult încât Vaticanul să dorească să ne ascundă oasele, aceste oase s-ar mărunți până ar ajunge praf din cauza propriei greutăți pe care le susțineau.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă apariție a lui Nessie? O fotografie surprinsă recent pretinde să arate misterioasa creatură din lacul Loch Ness

Tehnologia 5G nu răspândeşte COVID-19, aşa cum susţin teoriile conspiraţiei

Teorii ale conspiraţiei şi informaţii false despre coronavirus în mediile de socializare online

TOP 10 Cele mai mari conspiratii din toate timpurile

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase