Home » D:News » Furia naturii în Cape Town. O furtună a făcut ravagii pe zona de coastă

Furia naturii în Cape Town. O furtună a făcut ravagii pe zona de coastă

Furia naturii în Cape Town. O furtună a făcut ravagii pe zona de coastă
Mașinile au fost acoperite de spuma mării
Publicat: 15.07.2020

Orașul Cape Town, din Africa de Sud, a fost afectat la începutul săptămânii de o furtună puternică parcă desprinsă din filme.

GALERIE FOTO

O furtună puternică a făcut ravagii, luni, în Cape Town, capitala legislativă a Africii de Sud și al doilea oraș ca populație după Johannesburg.

Un front rece a lovit la sfârșitul săptămânii trecute orașul-port, însă punctul culminant a fost atins luni, când vântul a bătut cu o viteză de 70-100 km / oră, s-au înregistrat inclusiv ninsori, valurile au ajuns la înălțimi de până la 10 metri, iar spuma mării a spălat faleza și zona de coastă. Totodată, mașinile care au trecut prin zonele respective au fost efectiv acoperite de cantitățile uriașe de spumă, iar oamenii s-au putut deplasa cu mare greutate.

În urma furtunii puternice au fost efectate circa 20 de drumuri din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

Într-o declarație publică, autoritățile locale au afirmat că frontul rece de săptămâna trecută a provocat pagube, însă furtuna de luni a reprezentat provocări suplimentare pentru centrul de gestionare a riscurilor în caz de catastrofe.

Autoritățile din Cape Town au cerut sprijinul localnicilor

Majoritatea apelurilor primite la serviciul public de urgență au fost legate de copacii dezrădăcinați care au blocat drumurile, acoperișuri smulse de pe clădiri, întreruperi de curent și inundații din cauza blocării canalelor de scurgere.

Autoritățile au cerut și sprijinul riveranilor pentru a atenua riscul de inundații din jurul locuințelor lor, îndemnându-i să facă canale pentru a devia apa, potrivit Iol.

Imaginile cu furtuna din Cape Town arată adevărata forță a naturii.

Situat pe malul golfului Table Bay, Cape Town este cel mai vechi oraș din Africa de Sud. Dezvoltarea acestuia s-a datorat Companiei Olandeze a Indiilor de Est care l-a organizat în zonă de aprovizionare pentru navele olandeze care navigau spre Africa de Est, India și Orientul Îndepărtat.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum ne putem feri de fulger. Salvamontiștii spun ce ar trebui să facem atunci când ne prinde furtuna

O furtună puternică a adus pe o plajă din California o mulţime de ”peşti-penis

Ce să faci dacă te prinde furtuna în aer liber

Furtuna de praf de pe Marte s-a extins la nivel global. Curiosity a înregistrat imagini cu fenomenul

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase