Home » D:News » Epidemiologul Molnar Geza: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge”

Epidemiologul Molnar Geza: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge”

Epidemiologul Molnar Geza: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge”
Publicat: 16.07.2020

Medicul epidemiolog Molnar Geza a spus, în emisiunea Marius Tucă Show, că peste două săptămâni vom asista la o scădere a cazurilor de COVID-19: „Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge!”.

Medicul a vorbit despre ce ne aşteaptă în lunile de toamnă, dar şi în cele de iarnă, atunci când ne vom confrunta şi cu gripa sezonieră.

Invitatul lui Marius Tucă a spus că numărul de cazuri va scădea peste două săptămâni. Mai mult, acesta este de părere că autorităţile nu au de ce să ia în calcul noi legi pentru carantină şi izolare.

„Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie.”, a afirmat Molnar, potrivit Mediafax.

Spre finalul anului, numărul de infectări va scădea considerabil, a spus acesta.

„După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021 nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis Molnar Geza.

Molnar Geza, despre imunitatae de turmă: ar fi nevoie să fie vaccinată 60% din populaţie

Molnar spulberă, cel puţin pentru moment, speranţele că vom scăpa de COVID-19 prin apariţia unui vaccin salvator.

Acesta vine cu o prognoză sumbră şi consideră că abia spre finele anului viitor se vor face progrese în acest sens.

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală sezonieră, specialistul sfătuieşte ca aceasta să fie făcută la toate categoriile vulnerabile.

Vaccinul antigripal, sezonier asigură protecţie bună în 60% din cazuri. Vaccinul antigripal sezonier e bine de făcut la toate categoriile vulnerabile. (…) Referitor la vaccinul anti-COVID, nu sper mai repede de un an, un an şi jumatate, şi în situaţia asta ar fi nevoie să fie vaccinată 60% din populaţie pentru imunitate de turmă, ceea ce e imposibil. (…) Nu putem spera la stoparea şi dispariţia virusului prin vaccinare actuală sau în perioada imediat următoare”, a spus fostul preşedinte al Colegiului Medicilor.

Epidemiologul Molnar Geza, despre carantinare: este necesară decât pentru anumite boli

Epidemiologul Molnar Geza spune despre carantinare că se folosește extrem de rar, doar dacă există un risc major, nu la o viroză respiratorie.

În contextul controverselor apărute în spaţiul public privind restricţiile impuse de autorităţi, medicul epidemiolog Geza Molnar explică ce înseamnă, de fapt, carantinarea şi când este indicat să fie utilizată.

Acesta a explicat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” şi care a fost „sabia” cu două tăişuri a conservării populaţiei, obligată prin prisma restricţiilor impuse să stea în casă mai bine de două luni de zile, la începutul epidemiei de COVID-19.

„Carantinarea se utilizează extrem de rar, nu la o viroză respiratorie. La început, anumite restricţii erau binevenite. Conservarea populaţiei a expus şi permis o răspândire mult mai largă după ridicarea restricţiilor, care au fost prea mult prelungite. La o boală ca hepatita C am umple spitale cu bolnavi până în 90 de zile. Carantina nu este necesară decât pentru anumite boli (…)”, mărturiseşte cunoacutul epidemiolog.

Întrebat de jurnalistul Marius Tucă cum ar fi trebui să arate legea carantinării şi izolării în viziunea lui, epidemiologul Geza Molnar a răspuns: „Aş fi formulat o lege extrem de simplă şi scurtă în care ar fi zis definiţia şi procedura izolării şi carantinei pe perioada COVID-19”, a declarat reputatul specialist.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase