Home » Știință » Primul vaccin antigripal creat de un robot. Inteligenţa artificială poate fi adaptată pentru realizarea medicamentelor

Primul vaccin antigripal creat de un robot. Inteligenţa artificială poate fi adaptată pentru realizarea medicamentelor

Primul vaccin antigripal creat de un robot. Inteligenţa artificială poate fi adaptată pentru realizarea medicamentelor
Publicat: 19.07.2019
Dezvoltarea unor noi medicamente se soldează adesea cu eşecuri, care sunt descoperite abia la testele clinice.

Inteligenţa artificială are multiple aplicaţii, iar în ultimii ani cercetătorii au început să folosească algoritmii pentru a descoperi noi medicamente. De curând, unul dintre aceste programe de inteligenţă artificială a reuşit să proiecteze un vaccin antigripal în mod independent, notează Futurism.

Acest algoritm, numit SAM (Smart Algorithms for Medical Discovery), a fost proiectat de o echipă de cercetători de la Universitatea Flinders din Australia. Ei au lucrat la un program de calculator care poate genera miliarde de compuşi chimici a căror viabilitate pentru studiile clinice este decisă de către SAM.

Echipa de cercetători a decis să testeze pe mostre de celule umane unii dintre compuşii aleşi de către SAM. Unul dintre aceştia, un vaccin antigripal, a oferit rezultate foarte bune atunci când a fost administrat animalelor.

În plus, oamenii de ştiinţă  au anunţat că au derulat o serie de teste clinice ale compusului sintetizat de către SAM în Statele Unite. Dacă acestea oferă rezultate pozitive, am putea intra într-o eră în care inteligenţa artificială să creeze medicamente noi pentru oameni.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase