Home » D:News » Fabrica Bosch de la Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Fabrica Bosch de la Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Fabrica Bosch de la Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 16.07.2020

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 de milioane de senzori de oxigen produși în ultimii cinci ani, ceea ce reprezintă peste jumătate din producția de senzori ai companiei la nivel global.

Compania Bosch anunță că începând cu anul 1960 s-au depus eforturi pentru îmbunătăţirea senzorilor de oxigen, astfel încât aceștia au ajuns o componentă esenţială a sistemului modern de emisii care monitorizează şi reglează procesul de combustie.

În acest an, senzorul lambda a ajuns la cea de-a şasea generaţie, iar fabrica Bosch din Blaj este prima unitate de producție a companiei responsabilă de producerea acestei noi serii, fiind nominalizată ca locație pilot pentru producția următoarelor generații de senzori de oxigen.

Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generației cinci de senzori lambda

„Acum zece ani, în parcursul activității mele profesionale în Asia, priveam cum China înregistra o evoluție pozitivă pe segmentul senzorilor lambda. Astăzi, mă bucură să văd că fabrica din Blaj poate concura, de la egal la egal, cu unitățile de producție de la nivel global”, a declarat Alexander Firsching, director comercial al Bosch Automotive SRL.

La Blaj, Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generației cinci de senzori lambda, unitatea de producție jucând un rol important în rețeaua internațională care răspunde de acest produs.

„În ceea ce priveşte excelenţa în calitate şi competenţe, fabrica Bosch din Blaj afișează perspective pe termen lung, iar spaţiul de producţie al unității reprezintă un atuu valoros pentru Divizia Soluţiilor de propulsie din Sectorul auto”, a declarat și Christian Stach, membru al consiliului de conducere Bosch pentru autoturisme.

Un nivel scăzut de emisii de CO2

Senzorii de oxigen sau senzorii lambda asigură un nivel scăzut de emisii de CO2, fiind responsabili de funcţionarea corespunzătoare a motorului și asigurând, în același timp, un consum economic de combustibil.

Monitorizarea nivelurilor de oxigen este importantă, deoarece cantitățile de oxigen în exces pot conduce la performanțe slabe, cauzând probleme ale motorului, scrie Mediafax.

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007.

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto

Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems.

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor.

Începând cu anul 2020, fabrica din Blaj a devenit unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase