Home » D:News » La cât va ajunge populația lumii până la sfârșitul secolului

La cât va ajunge populația lumii până la sfârșitul secolului

La cât va ajunge populația lumii până la sfârșitul secolului
Publicat: 20.07.2020

Se estimează că populaţia lumii va atinge aproximativ 9,7 miliarde în 2064, înainte de a începe să scadă şi să ajungă la 8,8 miliarde de oameni în 2100, arată un studiu publicat în The Lancet.

O populaţie globală de 8,8 miliarde în 2100 este cu aproximativ două miliarde mai mică decât estimările anterioare şi contrastează cu proiecţiile constante ale ONU de creştere globală continuă.

Oamenii de ştiinţă care au realizat cel mai recent studiu îşi bazează cifrele pe factori precum îmbunătăţirea accesului la contracepţia modernă şi educaţia fetelor şi femeilor

Se estimează că în 188 din 195 de ţări analizate se va înregistra o scădere a fertilităţii până în 2100, conform estimărilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) de la şcoala de medicină a Universităţii din Washington.

De asemenea, cercetătorii spun că imigraţia va fi cheia pentru dezvoltarea majorităţii economiilor şi că se vor înregistra schimbări importante în rândul marilor puteri globale.

Studiul sugerează că Nigeria va deveni una dintre principalele puteri economice ale lumii alături de Statele Unite, China şi India.

Care vor fi țările unde populația se va reduce semnificativ

În ceea ce priveşte evoluţia populaţiei, în peste 20 de ţări se aşteaptă ca populaţia să se reducă cu mai mult de jumătate până în 2100. Printre acestea se numără Italia, Spania, Japonia şi Thailanda.

China urmează să devină cea mai puternică economie din lume în 2035, dar se estimează că, din nou, America va reveni pe primul loc în 2098, datorită aportului imigranţilor, au spus oamenii de ştiinţă, potrivit Mediafax.

Richard Horton, redactor şef al The Lancet, a declarat: „Secolul 21 va reprezenta o revoluţie în povestea civilizaţiei umane”.

Vă recomandăm să citiți și:

Populaţia leoparzilor din Extremul Orient Rus, în creştere

Sistemul Apple – Google prin care se poate monitoriza o treime din populaţia lumii provoacă controverse

Specialist de top: Coronavirusul ar putea infecta 60% din populaţia globală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase