Home » D:News » Soluția prin care copiii pot fi protejați de conținutul inadecvat de pe YouTube

Soluția prin care copiii pot fi protejați de conținutul inadecvat de pe YouTube

Soluția prin care copiii pot fi protejați de conținutul inadecvat de pe YouTube
Credit foto: Pixabay
Publicat: 21.07.2020

Compania de securitate cibernetică Kaspersky a introdus o funcție în soluția Kaspersky Safe Kids care protejează copiii de conținut indecvat pe YouTube, care fac referire la droguri, vulgarități sau materiale pentru adulți.

Compania anunță că, atunci când este activată, funcția Safe Search blochează rezultatele căutării videoclipurilor, venind în ajutorul părinților când vine vorba de accesul copiilor lor la conținutul inadecvat de pe YouTube.

„În zilele noastre, copiii sunt una dintre principalele audiențe YouTube, multe dintre cele mai populare videoclipuri de pe site fiind adresate spectatorilor tineri. Cu toate acestea, în afară de videoclipurile pentru copii, există multe teme pentru adulți care pot avea un impact semnificativ asupra comportamentului copiilor”, arată reprezentanții companiei.

Copiii, expuși la conținut care îi încuraja la acțiuni violente sau inadecvate

Potrivit unui raport, 14% dintre părinți admit că, adeseori, copiii lor au fost expuși la conținut care îi încuraja la acțiuni violente sau inadecvate.

Prin urmare, părinții au nevoie de un asistent de încredere, care să-i oprească pe copii atunci când vor să acceseze conținut pentru adulți, fără ca părinții să trebuiască să depună prea mult efort sau să-și ia din timpul liber.

Deși YouTube le permite părinților să-și protejeze copiii de conținutul inadecvat prin intermediul modului restricționat, ei recunosc totuși că filtrele nu pot fi 100% exacte.

„Funcția Safe Search pe YouTube le trimite notificări părinților referitoare la rezultatele inadecvate, astfel încât să poată vedea ce au căutat copiii lor. Aceasta înseamnă că părinții se pot asigura că cei mici nu vizualizează conținut ce implică limbaj agresiv sau promovarea unor produse alcoolice sau de tutun”, au mai spus reprezentanții Kaspersky.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997.

Vă recomandăm să citiți și:

Melodia care a depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube

YouTube va interzice conţinuturile video care contrazic recomandările OMS privind coronavirusul

Primul clip muzical din anii 1980 cu peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Cele mai vizionate jocuri pe YouTube din 2019

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase